Необходимите продукти:
• 2 кръгли хлебчета;
• 4 яйца;
• 8 парченца бекон
• сос Холандез
Начин на приготвяне:
1. В нагрят тиган поставете парченцата бекон и ги запечате, докато придобият лек хрупкав загар.
2. Разрежете хлебчетата на две и ги изпечете за кратко в същия тиган.
3. Яйцата се приготвят досущ като яйцата по панагюрски. Сложете вода в тенджера, посолете и пуснете в нея едно по едно яйцата.
4. Варете 2-3 минути и ги извадате с решетъчна лъжица. Целта е яйцата да останат рохки, затова внимавайте да не ги преварите.
5. „Сглобявате” яйцата като върху всяка половинка от хлебчетата поставите препечен бекон, върху него яйце и накрая заливате със сос Холандез.