Изяждат се толкова бързо, колкото се и приготвят.
Необходими продукти
• 2 яйца;
• 400 мл прясно мляко;
• около 2 ч. ч. брашно;
• щипка сол;
• 2-3 с. л. олио
1. В дълбока купа разчупете яйцата, разбийте със солта. Добавете млякото. Постепенно добавете и брашното.
2. Бъркайте до получаване на хомогенна смес и добавете 1-2 супени лъжици олио.
3. Загрейте тигана и изсипете около един черпак от сместа по цялата му основа.
4. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка.
5. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.
6. Гарнирайте по желание.