От зората на анимацията Дисни води хората на пътешествия към вълшебни кралства и приказни светове с класическите си филми. Дисни ни пленява с изящна анимация, интересни истории, смислени послания и невероятна музика. Анимациите са важна част от живота на поколения, започвайки през 1928 г. с „Параходът Уили” и стигайки го „Енканто” – най-новата анимация, излязла през 2021 г.

Въпреки повсеместната любов към света на Дисни, аниматорите често са отнасяли тежки критики заради исторически неточности. Например в „Покахонтас” спестяват ужасите на робството и проблема за дискриминацията. Естествено, за да създаде истории, подходящи за деца, екипът на Дисни ги променя така, че те да бъдат по-разбираеми и простички. Основната тема във филмите им е за триумфа на доброто над злото. И тъй като това невинаги се случва в живота, е нормално някои неща от филмите на Дисни да се отклоняват от реализма.

Дори и да има някои неточности, това далеч не ни пречи да се наслаждаваме на любимите анимации. Все пак феновете на Дисни не гледат филмите им, за да учат история, а за да се насладят на носталчиното чувство, което носят те. В тази галерия може да видите 11 исторически неточности, които вероятно не сте забелязали в анимационните филми на Дисни.