Чудили ли сте се някога как се създава магията на филмите на Дисни?

Анхика е художник, който хумористично обединява филми на Дисни, за да демонстрира как „всъщност са направени известни сцени“. Той споделя: "Когато бях дете, Дисни беше едно от любимите ми неща и това не се е променило. Няколко от моите детски страсти придобиха по-дълбоко значение като възрастен. Казано по-просто, намирам хумор и вдъхновение, като преосмислям любими неща от детството от „възрастна“, сатирична гледна точка."

В първата си статия от 2017 г. Анхика използва софтуер за редактиране на снимки, за да трансформира героите на Дисни в добре познати лица. Малка група от 500 души го последва, но днес този брой е нараснал до около 500 000. 

Художникът е публикувал широка гама от творби в своя Инстаграм, включително пародии на филмови и телевизионни плакати, дизайни на бебета на знаменитости и оригинални концептуални произведения на изкуството. Творбите му обикновено са хумористични и пълни с препратки към актуални културни феномени, като тенденциите в ТикТок. Анхика работи предимно за Дисни, но също така следи големи студиа като Студио Гибли и Нетфликс и е информиран за последните им проекти. Фотошопирането на снимки на знаменитости, събития от червени килими и модни ревюта е друго негово хоби.

А сега в галерията можете да видите някои от неговите творения.