Както тези, които познават изоснови света на модата, вече добре знаят - по това време на годината, базираната в Ню Джърси, САЩ, компания Pantone Inc. (Пантон) избира цвета, който ще доминира на модните подиуми и в козметичната индустрия през следващата година.

От 2000-та насам институтът Pantone Color -  световният авторитет в областта на цветовете - декларира определен цвят за "Цвят на годината". Два пъти годишно фирмата е домакин на тайна среща в различна европейска столица, на която присъстват представители на най-известните модни марки в света! След два дни презентации и дебати, те избират цвят, който ще доминира тенденциите в света на модата през следващата година.

Точно както тази година подтонът на лилавото Very Peri - обхващаш качествата на синьото, но в същото време притежаващ виолетово-червен нюанс, показващ весело, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава творчеството и въображението - беше цветът на 2022-ра, експертите по цветовете прогнозираха, че през 2023-та Viva Magenta ще бъде главният герой.

А това, което знаем със сигурност е, че тези прогнози никога не се провалят и само след няколко, броени седмици ще започнем да виждаме този подтон на интензивното розово – по средата между червено, бордо и фуксия – във всички видове грим, тоалети, аксесоари и, разбира се, маникюр.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

От институтът Пантон описват цвета на 2023-та година като експлозия от енергия и сила. Дори самото му име предава тези видове усещания, пълни с изобилие и радост. В допълнение, цветът Viva Magenta е приобщаващ и овластяващ, идеален за посрещане на година, която носи едновременно бунтарски и елегантен дух.

От Dama.bg се стараем винаги да изпреварваме тенденцията и затова в галерията ни днес сме ви подготвили 12 Viva Magenta маникюра, за да посрещнете новата 2023-та със стил и класа като една истинска звездна дама и същинска модна икона!