Романтичните филми често ни пренасят в един невъзможен, но красив свят. Даже може да кажем, че те съществуват в своя собствена вселена, където не важат правилата от истинския живот. Тези филми са изградени върху правила и формули, които ние, зрителите, вече знаем твърде добре – най-добри приятели се влюбват един в друг, обикновени хора завладяват сърцата на знаменитости и кралски особи. Казахме ви – съвсем друга вселена, нали?

Всъщност няма нищо лошо в това да избягаме за малко от реалността и да се пренесем в света на фантазиите и романтиката. Даже и мъжете понякога го правят – иначе защо биха гледали как Вин Дизел прескача с колата си между небостъргачи в Дубай? И точно защото светът на романтичните филми е прекрасен, приемаме благосклонно някои клишета и невъзможни ситуации. Днес ще се опитаме да потърсим и зрънцето истина, което може да открием в света на киното.

Разгледайте в галерията някои от често срещаните клишета и предвидими сюжети в романтичните филми и преценете сами дали пък няма и доза мъдрост в някои от тях.