Повечето производители не обичат да се отървават от отпадъците, защото колкото повече отпадъци имат, толкова повече пари губят. Ето защо химиците са изобретили трансглутаминаза или лепило за месо. То се използва за залепване на стотици парчета месо, за да се получи нещо, което прилича на красива пържола. Но трансглутаминазата не е безвредна. Въпреки че е органичен компонент (произвежда се при хора и животни), използването на прекалено много количество може да предизвика алергична реакция, храносмилателни разстройства и цьолиакия - автоимунно заболяване, което нарушава абсорбцията на мазнини, витамини, желязо и калций. Купувайте храни, произведени от ферми и производители, на които имате доверие и избягвайте замразени храни. Лепилото за месо не може лесно да се сбърка с истинско месо, защото линиите му не изглеждат естествено.