Сипете вода в голяма тенджера и я оставете да заври. Прибавете 2 чаши пене и варете, докато омекне, но не напълно. През това време в голям тиган на средна температура загрейте олио с 1 скилидка чесън и 2 глави дребен лук. Когато започне да къкри, прибавете 3 чушки, 1 жълта тиква, и 1 патладжан. Разбъркайте добре и оставете да омекнат. След това прибавете 1 нарязан голям домат, 1/2 чаша бяло сухо вино, сол и пипер и гответе, докато омекне - около 5-7 минути. Махнете от котлона. Прибавете босилек и магданоз и разбъркайте добре. Изцедете пастата, но запазете 1/2 чаша от водата. Изсипете я в голяма купа, залейте с водата и прибавете зеленчуковата смес. Разбъркайте добре и поръсете с пармезан.