Според учените, средностатистическият човек създава около 396 приятелства през живота си, но само 33 от тях ще издържат проверката на времето, а едва 6 от тях ще останат наши близки приятели, докато останалите ще “срещаме” основно в социалните мрежи. Каквото и да е причината - едно изгубено приятелство може да се превърне и в едно от нещата, за които съжаляваме най-много, но добрата новина е, че отново, според проучванията, всеки от нас среща поне един приятел, който ще издържа теста на времето и ще е част от живота ни завинаги.

Защото - независимо колко голямо, сплотено и щастливо семейство имаме или колко богати, известни и успешни сме - всеки се нуждае от поне един истински приятел в живота си.

Човек, с който да споделяш вълшебни мигове и на когото да можеш да се обадиш абсолютно винаги дори в два посреднощ и дори, когато не е свързано с криза, съизмерима с 9 от скалата от 1 до 10, и особено тогава, когато просто искаш да чуеш един познат глас, който да донесе светлина в дяня ти и да извика усмивка на лицето ти.

Малцина обаче, успяват да срещнат този толкова важен човек още в първия си ден в гимназията или да запазят приятелството си през годините, независимо от капризите на времето и непредвидимите повратности на съдбата, или когато животът ви запрати в двепротивоположни точки на земното кълбо.

Днес ще ви срещнем с 15 души, които ни карат да вярваме, че истинското приятелство съществува и може да устои на всичко!