Не са много цветовите комбинации, които могат да съчетаят в себе си стила от 50-те години и поп пънк визията от началото на века. Именно в това е силата на розово-черният маникюр. Комбинирайки нежно розово и дръзко черно, можете да създадете модерен и оригинален маникюр, в който идеално се балансират елегантност и провокативност.

Маникюристката Мо Чин, която е работила със Селена Гомес, Джулия Гарнър и Емилия Джоунс, препоръчва тази цветова комбинация за всички, които искат да излязат от зоната си на комфорт и да пробват нещо по-различно от обичайния едноцветен маникюр.

Можете да експериментирате с този стил, избирайки светъл розов тон и деликатни черни детайли. „За начинаещите препоръчвам да започнат с изчистена розова основа, върху която да нарисуват детайли с тънка черна линия. Тази деликатна промяна е подходяща като начало”, казва Чин. За по-напредналите, които обичат да експериментират с по-смел, открояващ се стил, Чин предлага да пробват с една модерна версия на френския маникюр – розова основа и черни върхове на ноктите или т.нар. обърнат френски маникюр – розов лак в основата на нокътя, а останалата част да е лакирана изцяло в черно. Не се страхувайте да добавите и малко текстура. Чин харесва комбинацията от светлорозова основа и черни, матови геометрични форми.

Следващите 15 дизайна, съчетаващи тези два цвята, ще ви помогнат да развихрите креативността си.