Ако не сте почитателки на прическите, отнемащи прекалено много време, имаме наистина добра новина. Тази година сложният стайлинг не е на мода. Все повече се налага тенденцията за прически, които лесно се оформят и изискват минимум усилия – от етажирането на косата, което винаги спестява време, до завръщането на аксесоарите от 90-те години (като шнолите за коса). Ако искате да бъдете в крак с модата, просто се грижете добре за състоянието на косата си и поддържайте естествения ѝ вид.

„Прическите тази година варират от съвсем пригладени до много обемни. Все повече хора се осмеляват да експериментират с различни стилове и продукти за коса”, казва стилистът Джоузеф Мейн.

По отношение на цвета, звезди като Хейли Бийбър, Кендал Дженър и Зендая, определено наложиха нюанси като наситено кафявото и медночервеното. Само защото те са хит в момента обаче, не означава, че русото е пренебрегнато. Стилистът Крис Апълтън обяснява: „Гладката платиненоруса коса ще привлича погледите, където и да отидете”.

Това са само някои от стиловете, които набират популярност в момента. Вижте какво споделят топ експертите за тенденциите в прическите и цветовете, които ще доминират през 2022-ра година.