Наскоро една снимка обиколи интернет пространството и развълнува всеки, запознат с историята, която се крие зад нея.

На фотография ще видите едно малко бебче, повито в цветовете на дъгата и заобиколено от над 1600 инжекции – гледка, която ще докосне всяка майка, която се е борила да има дете.

А ето каква е историята, която се крие зад трогателната фотография:

Патриша и Кимбърли О’Нийл се срещат преди 6 години и веднага усещат, че са създадени една за друга. Една година по-късно, през февруари 2014 г., те решават, че искат да имат общо дете. И двете жени имат деца от предишни връзки – Патриша има 7-годишна дъщеря, а Кимбърли – 14-годишен син. Заедно решават, че Патриша, която винаги е искала да има биологично дете, ще износи бебето им, но нещата не се развиват по план.

„Мислехме си, че ще отидем в някоя инвитро клиника и девет месеца по-късно ще имаме бебе“, казва Патриша пред CNN.„Но нещата не се развиха така.“ Двойката губи първото си дете в шестата седмица от бременността, а второто – в осмата. След тези два спонтанни аборта двете разбират, че Патриша страда от генетично заболяване, което пречи на нормалното кръвосъсирване. Състоянието е познато като Фактор V Лайден. Тази болест може да доведе до сериозни усложнения по време на бременност и Патриша го научава по най-жестокия начин. Третият ембрион издържа най-дълго и двете започват да си връщат надеждата, но в 11-ата седмица сърцето на нероденото им дете спира да бие.

„Това ме съсипа, не можех да продължавам с опитите, но аз и съпругата ми заедно започнахме това пътуване и си бяхме обещали, че ще бъдем заедно във всички трудности, а тя не се беше предала“, казва Патриша. Двете решават да продължат с опитите и се срещат с нов лекар, който предписва на Патриша всекидневни инжекции с лекарство за разреждане на кръвта, заедно с хормоналните инжекции, които си бие заради инвитро процедурите.

Така най-накрая мечтата на двете се сбъдва и Лондон О’Нийл се ражда на 3 август тази година.

Саманта Паркър е фотографката, която им помага да реализират идеята си. „Съпругата ми беше запазила всяка инжекция, която съм си била“, обяснява Патриша.

Тяхната история и фотографията на малкото им бебче докосна стотици хиляди във Фейсбук, а Патриша казва: „Надявам се, че някоя двойка, която преминава през същото, ще види, че има светлина в края на тунела. Има светлина – просто трябва да я достигнеш.“

Вижте в нашата галерия снимките на семейство О’Нийл, както и подобни снимки, споделени от други майки, преминали през същото.