Коледа наближава, по улиците, моловете и площадите вече има коледна украса, а най-нетърпеливите от нас вече са украсили и коледните дръвчета у дома. Къде възнамерявате да сложите вашето дърво? На пода? С върха нагоре към тавана? Колко скучно! Не знаехте ли, че 2017 е годината на обърнатите коледни дръвчета?

Да, звучи нелепо, но такива са фактите. Вероятно модата започва от хотел „Дел Коронадо“ в Сан Диего, Калифорния. После други хотели последваха техния пример, включително и лондонският хотел „Клариджис“, който е известен с дизайнерските си коледни елхи. Тази година коледното им дръвче беше проектирано от немския дизайнер Карл Лагерфелд, който казва, че за него коледните елхи са най-хубавият „сувенир“ от щастливото му детство.

Изпълнителният директор на хотела споделя, че е „поласкан и щастлив“, че дизайнер като Лагерфелд се е съгласил да проектира дървото им. „Вярваме, че магията, която той пренася от детските си спомени, улавя по перфектен начин духа на сезона и привнася забавна и бляскава нотка в нашето лоби“, допълва директорът.

Обърнатата елха не е завладяла само хотелските лобита, но и магазините в САЩ, които вече предлагат обърнати елхи... на стойка. По този начин ще бъдете доста по-оригинални и ще смаете гостите си. Ако пък по някакъв начин я провесите от тавана, котката ви по-трудно ще я достигне, което също е огромен плюс.

Вижте няколко примера за обърнати елхи в нашата галерия и преценете дали бихте последвали тази мода.