Всяка година в първия понеделник на май Мет Гала става причината най-известните знаменитости да се съберат в Музея на изкуствата Метрополитън в Манхатън, за да покажат най-екстравагантните визии, които могат да намерят, но и за дадат възможност на интернет потребителите по света да създадат едни от най-креативните пролетни мемета!

Ако не сте запознати с историята на Мет Гала - ето какво трябва да знаете:

Екстравагантното събитие е основано в края на 40-те години на миналия век от публицистката Елинор Ламбърт - като идеята е то да бъде благотворителна вечер, която да набере средства за наскоро основания в Ню Йорк Институт за костюми към Музея на изкуствата Метрополитън. Първото събитие се състои през декември 1948-ма и включва вечеря, билетът за която струва скромни 50 долара, сравнено с колосалните 50 000 долара, които днес струва присъствието на събитието (без да броим хилядите инвестирани в дрехи и бижута) е достатъчно, за да придобиете представа колко звезден е станал статута на тази единствена по рода си гала вечер.

Въпреки че Мет Гала, както я познаваме днес, съществува само от няколко десетилетия, целта на събитието остава същата: да се наберат средства за Института за костюми и да се постави началото на откриването на годишната му изложба. Това все още е едно от най-големите събития за набиране на средства в Ню Йорк, събирайки около 15 милиона долара всяка година. 

Всяка година грандиозното събитие има различна тема, а този май тя бе посветена на покойния дизайнер Карл Лагерфелд - "Карл Лагерфелд: Линия на красотата" и гостите направиха наистина всичко възможно, за да почетат паметта на неговия моден гений подобаващо!

Някои визии, които видяхме на необичайния "червен" килим обаче, бяха толкова смели, че не могат справедливо да се считат за просто добри или лоши - те могат да бъдат приети само такива, каквито са, пораждайки миймове, които сме сигурни, че ще се помнят дълго!

Кои са най-забавни мемета, вдъхновени от тазгодишната Мет Гала - вижте в галерията ни днес!