Наскоро ви разказахме за Каси де Пекол, 27-годишна туристка от Кънектикът, САЩ, която си бе поставила за цел да стане първата жена, посетила всички 193 суверенни държави (включително Косово, Тайван и Палестина). E, познайте - направила го е и не само това, но и държи рекорда за най-кратко време, като е преполовила предишния рекорд!

Невероятното приключение на Каси, наречено Експедиция 196 отнело 18 месеца и 26 дни. Тя започнала на 24-ти юли 2015 и приключила на 2-ри февруари 2017. Пътешествието й е струвало 198 000 щатски долара, сума, която в по-голямата част е покрита от спонсори, но както пише тя в своя Фейсбук профил - “независимо какво си мислите, тази експедиция не беше лесна”. Тя е пътувала от името на Международния институт за мир чрез туризъм и част от пътешествията й били свързани със срещи и с политици и студенти, за да промотира основната цел на института да мобилизира туристическата индустрия като водеща сила срещу бедността.

Какво следва за вдъхновяващата авантюристка? Е, скоро тя ще се отправи на ново пътешествие, този път до Антарктида и след това през юни ще стартира собствен курс, в който ще учи хората как да намерят средства да следват собствените си мечти да обиколят света.