Свързваме Хелоуин предимно с шантави костюми, тематични парита и вечери, посветени на филми на ужасите. Но нощта на Вси Светии е много повече от това. В традицията да се отбелязва Хелоуин се преплитат почитта към мъртвите и възпоменание на всички светци, езическите традиции и паленето на свещ в църква, паганистичните вярвания и лакомствата, посрещането на келтската нова година и лате с дъх на тиква, прибирането на реколтата и модерния прочит на забравени ритуали, силата на злите сили, слезли на земята и на хората, избрали да я отпразнуват, вместо да се страхуват...

Тази богата палитра от вярвания, подхождаща на есента и всичките ѝ цветове, ни води до настоящето, когато Хелоуин може да се побере в една дума - креативност.

Ето защо галерията ни днес е посветена на 29 празнични декорации, които ще ви накарат да ахнете и ще подсладят въображението ви, което може да ви изиграе някой номер, ако се натъкнете на подобна страховита украса.

В много от празничите орнаменти ще усетите иронията, насочена към света, който ни заобикаля, а може и да видите приятелско намигване към нещо, оставило силен отпечатък в поп-културата - филм, видео игра, популярен персонаж или меме. Разгадаването на тези малки, скрити улики обаче ще оставим на вас и на въображението ви.