Холивуд от миналия век е известен със своя блясък и стил, със своите блестящи звезди като Мерилин Монро и Джуди Гарланд. Златната ера на Холивуд е времето между 20-те и 60-те години, когато управлява студийната система, което означава, че студиата на Големите пет контролираха филмовата индустрия и звездите, които се появяваха на екрана. Днес, във времена на индивидуалност и независимост, едва ли бихме могли да си представим нещо подобно.

Но Старият Холивуд остави такъв отпечатък върху нашата култура, че наследството му все още присъства в голяма степен благодарение на стотиците класически филми, емблематични снимки и музика, направени през това време. И този акаунт в Инстаграм е нашата крайна дестинация за винтидж забавления.

Куриран от Кейтлин, „Vintage Movie Stars“ е онлайн галерия, която публикува невероятни черно-бели снимки на филмови и музикални икони. Известни, по-малко известни и наистина емблематични, снимките ни напомнят за времената, които не спираха да очароват следващите поколения. Вижте 30 от тях в галерията: