Необходими продукти:
• 200 г сладкарска сметана (33%);
• 300 г крема сирене;
• 100 мл мляко;
• 20 г желатин;
• 3 жълтъка;
• 100 г пудра захар;
• Захар на вкус;
• 400 г ягоди.
Начин на приготвяне:
Нарежете ягодите на парченца, изсипете ги в тенджера, добавете захарта и варете, докато омекнат, но да останат цели парченца, а не пюре. Разбавете желатина в 100 мл мляко. Разбийте с миксер крема сиренето и пудрата захар. Добавете сметаната. Нагрейте на водна баня желатина и го добавете в сместа.
На дъното на купичката сложете една лъжица ягоди, отгоре – от крема. Редувайте ги, докато купичката се напълни догоре. Приберете ги в хладилника, докато не стане време за сервиране.