Необходими продукти:
• 5 мандарини;
• 4 яйца;
• 250 мл сладкарска сметана (33%).
• 100 г захар
• вода.
Начин на приготвяне:
Насипете захарта в тенджера, залейте я с вода и варете, докато се сгъсти и не спирате да разбърквате.
Счупете яйцата и отделете жълтъка от белтъка. Разбийте жълтъците с миксер. На тънка струя добавете горещия сироп към жълтъците, като не спирате да разбърквате сместа. Оставете получения крем да изстине.
Добавете сметаната към крема и отново разбийте, докато се получи пухкав крем.
Почистете мандарините, като използвате кората като купичка. На дъното поставете няколко парченца мандарини и ги залейте с крема. Поставете ги в хладилника, докато не ги сервирате!