Пълният рестарт на слънчевия цикъл идва предварително - слънцето влиза в първата степен на Козирог и там веднага се свързва с Меркурий. Астроложката Юлия Лифанова разкрива в чий живот ще настъпят промени.

На 22-ри декември настъпва Денят на зимното слънцестоене, който започва по време на прехода на светилата към първата степен на Козирог. Традиционно времето на Козирога се счита за най-добрия период за поставяне на цели за следващата година, а също така, тъй като това съзвездие е радикално, носи резки промени в живота.

Интересно е, че в петък, 22-ри декември, Слънцето ще се свърже с Меркурий, което означава, че идеята ви може да узрее или дори да разберете накъде да се движите от сега нататък. Противопоставянето на Венера и Уран в знаците на Скорпион и Телец ще подкрепи този вътрешен пробив - чрез вътрешно напрежение просто ще се „роди“ разбиране за това какво да правите. Сякаш ще се случи събитие, когато няма да има друг изход и на 22-ри декември просто ще вземате единственото правилно решение.

Събитието в петък и събота ще се дължи на това, което е било в живота ви на 1-ви и 2-ри декември. Можете отново да срещнете същите хора или да дискутирате някакъв въпрос, който е бил актуален в началото на месеца.

Вижте животът на кои зодии ще се промени съвсем скоро в галерията: