Никога не се поставяй на второ място и винаги се бори за своето. 

Ако го постигнеш, ще ти се случат много и само хубави неща:

1. Някои дни са трудни

Поговорката за това, че ако правиш това, което обичаш, никога няма да работиш и ден в живота си е глупава. Следването на страстите ти отнема усилия. Игнорирането на хората, които се кълнат, че никога няма да полагат усилия също. Достигането на мечтите ти отнема усилия. И сила. И постоянство. Въпреки че си струва да следваш мечтите си, не приемай, че ще е лесно. Това ще бъде най-трудното нещо, което някога ще направиш.

2. Някои хора, които те обичат, няма да те подкрепят

Семейство и приятелите ти искат най-доброто за теб, така че ако има шанс да се провалиш (което винаги ще е така), тогава могат да те обезкуражат да следваш мечтите си. Може да искат да играеш на сигурно. Може да искат да внимаваш. Но това, което искат, няма значение. Кариерата ти не е тяхно решение.

3. Твоето свободно време ще започне да се съчетава с работното ти време

Важно е да създадеш разделение между работния и социалния си живот, но когато следваш мечтите си, това е трудно. Изведнъж нещото, което си правила в свободното си време за забавление, се е превърнало в твоя работа. Това е красиво, но може да се превърне и в опасност, ако е единственото нещо на света, което те интересува. Трябва да запомниш, че в живота ти има повече от работата ти, дори ако това е любимата ти част от деня.

4. Вероятно ще получиш бърнаут

Толкова си развълнувана, че най-накрая правиш това, което обичаш, за да живееш, че работиш колкото е възможно повече. Не си даваш разрешение да забавиш, защото не искаш да забавиш скоростта. Стресирана си, но си развълнувана и го правиш със страст. Въпреки че този огън може да е добър, той също може да те убеди да окажеш натиск върху себе си прекалено. Въпреки че си въодушевена от работата си, понякога трябва да си правиш почивки. Трябва да си дадеш шанс за почивка.

5. Някои хора няма да се зарадват за теб

Някои хора ще те харесат най-много в най-ниската ти точка, а не в най-високата. След като достигнеш целта, която те вълнува, някои хора няма да ти се зарадват. Ще негодуват, ще ревнуват, ще са озлобени или просто незаинтересовани. Въпреки че реакцията им може да е болезнена, в същото време някои от най-големите ти поддръжници ще бъдат хора, за които никога не би предположила. Ще бъдеш приятно изненадана от това кой те е подкрепил.

6. Целите ти само стават по-големи

Когато за първи път започнеш, може да мислиш, че ще се почувстваш успешна, след като достигнеш определена точка. Но след като всъщност го направиш, няма да си доволна. Ще измислиш нова цел за себе си. Ще продължиш да работиш, ще продължиш напред, ще продължиш да се чувстваш провалена, докато стигнеш до следващия си етап. Вероятно няма да спреш да празнуваш толкова, колкото трябва. Ти ще да вървиш напред, напред, напред.