Е, каква Нова година без традиционните салати. Всички тези „Цезар“ и други западни изкушения са готини, разбира се, но не може да минете без „Оливие“. Затова сме взели само най-доброто от руските филмите, на което няма да могат да отхажат и най-придирчивите гастрономи.
„Оливие с език“
Време за готвене: 1 ч.15 мин., Рецепта за 6 души
Съставки: Говежди език, 500 г картофи, 5 бр. яйца, 5 бр. маринована краставица, 3 бр. зелен грах в консерва, 1 бр. бял лук, сол на вкус, майонеза на вкус, 1 морков
Начин на приготвяне:
Ако езикът не е почистен, поставете го в студена вода и го оставете за половин час, след което го изплакнете добре. След това сложете езика в студена вода, добавете подправки на вкус, лук и моркови. Оставете да заври и след това варете на слаб огън в продължение на 2 до 4 часа, докато омекне.
Сварете яйцата за 10 минути, а картофите и морковите, докато омекнат.
Охладете езика, обелете го и отрежете всички ненужни части. След това го нарежете на малки кубчета. Охладете картофите, морковите и яйцата, обелете ги и след това ги нарежете на кубчета. Обелете и нарежете на ситно лука.
Отворете кутията с грах и я отцедете. След това сложете всички съставки в дълбока купа, добавете майонезата и сол на вкус и разбъркайте добре.