Класика, която неизменно се слага на новогодишната трапеза е салата от раци.
Време за готвене 1 ч., Рецепта за 6 души
Съставки: 200 г месо от раци, 1 прясна краставица, 2 яйца, 100 г. ориз, 25% заквасена сметана, 3 с.л. пресни билки на вкус, сол на вкус
Начин на приготвяне: Сварете яйцата за 5 минути. Охладете ги и ги нарежете на средно големи кубчета. Измийте краставицата и я нарежете на средно големи кубчета. Сварете ориза, а след товаго охладете. Отцедете месото от раци и го нарежете с нож. Смесете ориза, краставиците, месото от раци и нарязани яйца в купа. Облечете салатата със заквасена сметана, посолете на вкус и разбъркайте внимателно. При сервиране украсете със зеленина.