Когато Рикаро Бофил се натъкнал на изоставена фабрика за цимент през 1973-та, той незабавно съзрял в сградата невероятен потенциал. Така се родила идеята за проекта “La fábrica” (“Фабриката”) и едва 45 години по-късно структурата на сградата е променена почти напълно, за да се превърне в забележителен и уникален дом.

Фабриката се намира точно до Барселона и е била използвана през Първата световна война. След това дейността ѝ била преустановена и били необходими доста сложни чертежи и усилия, за да бъде преустроена за Рикардо Бофил. Последвали години, изпълнени с частична реконструкция, а амбицираният архитект продължил със засаждане на растения по екстериора и обзавеждане на интериора, за да се превърне в модерно място за живеене и работа.

La fábrica” е проект, който непрестанно търпи промени, защото представата на Бофил за това кое е модерно се променя. А индустриалните комини, които някога са замърсявали въздуха с дим, сега преливат от тучна зеленина – чудесен пример за красива трансформация вследствие на креативна мисъл.

Ако и ти мечтаеш да посетиш приказната Барселона, не пропускай възможността да се възползваш от най-добрите оферти!