Медените месеци обикновено включват едноседмична почивка на някоя екзотична дестинация, но... не и за полската двойка Каролина и Бартек Удняк. През последните 200 дни те обикалят света и нямат намерение да спират. Двойката нарекла пътешествието си „безкрайният меден месец”.

Те се венчали през 2015 г. и някои от страните, които са посетили досега, са Панама, Колумбия, Чили, Боливия, Еквадор и Аржентина. Планират скоро да обиколят Австралия и Азия.

Каролина и Бартек се запознават през 2007 г., а няколко месеца по-късно вече планирали първото си пътешествие до Швеция, след това обиколили Скандинавия и решили да продължат с останалата част на Европа. 7 години по-късно те планират грандиозно околосветско пътешествие, което се случва веднъж в живота. Откакто се познават, те са посетили общо 40 страни.

Каролина е журналист на свободна практика, затова може да работи от всяка точка на света, но Бартек трябвало да напусне работата си.

„Хареса ни да пътуваме из перуанските Анди, особено около планината Аусангате и Кордилера Бланка. Но Галапагос, Еквадор, е истински рай. При Салар де Уюни в Боливия е невероятно. От всички градове, които посетихме, най-много ни хареса Буенос Айрес. Има страхотно и уникално излъчване”, разказва двойката.

Двамата се надяват да намерят приятели на всяко ново място, за да почувстват местната култура най-пълноценно.

Въпреки че семейството и приятелите им липсват, двойката няма представа кога ще се върне в Полша. „Може би след две години, а може и след пет, не се знае”, казва Каролина.

Някои от снимките от пътешествието на тази вдъхновяваща двойка можеш да видиш в галерията.