Американският супермодел Бела Хадид от години се бори с лаймската болест. 26-годишното момиче, което е един от най-търсените модели в света, сподели малко повече информация за здравето си в пост в социалните мрежи и разкри, че най-накрая е здрава след 15 години невидими страдания.

Хадид публикува и снимки, правени през годините, докато се лекува. Ето и какво пише още Хадид:

"Младата версия на мен, която страдаше, щеше да се гордее с порасналата, която не се отказа през годините.

Благодаря на майка ми, че пази всичките ми медицински доклади, че беше до мен и никога не ме изоставяше, защитаваше ме, подкрепяше ме и най-важното, че вярваше в мен, докато преминавах през всичко това.

Да живея с това състояние, което се влошаваше от време на време, и да работя, докато се опитвам да направя себе си и семейството си горди, бе по-трудно, отколкото мога да опиша. Беше много объркващо за мен да бъда толкова тъжна и болна, а едновременно с това имах толкова много благословии/ привилегии/ възможности и любов около себе си.

Това, което искам да споделя с вас е:

Добре съм и не трябва да се притеснявате! Не бих променил нищо. Ако трябва отново бих преминала през същото нещо, за да бъда тук, точно сега, с всички вас, най-накрая здрава. Бих направил всичко отново! Това ме направи това, което съм днес.

Вселената работи по най-болезнените и красиви начини, но трябва да кажа, че ако се борите сега - ще стане по-добре утре. Обещавам. Направете крачка назад, останете силни, вървете по пътя си, вярвайте в доброто и в истината и облаците ще започнат да се разсейват.

Благодарна съм за живота. Тези 100+ дни на системи, почти 15 години невидимо страдание ще си заслужават, ако мога да прекарам остатъка от живота си, давайки любов и бидейки истинското си аз за първи път в живота си. 

Опитах се да избера най-позитивните снимки, защото колкото и болезнено да беше преживяването, резултатът е най-просветляващото преживяване в живота ми, изпълнено с нови приятели, нови видения и нов ум.

Благодаря за търпението на всички мои колеги, съмишленици и лекари.

Ще се върна, когато съм готова. Всички ми липсвате много и ви обичам толкова много!"

Припомняме ви, че Бела беше диагностицирана с лаймска болест през 2012 г. През годините тя се сблъсква с множество здравословни усложнения, депресия, различни бактерии и инфекции, докато същевременно гради кариерата си и достига върховете на модната индустрия. Майка й Йоланда и брат й Ануар също са се борили с болестта.