Златните глобуси за 2024 г. поставиха началото на едномесечен сезон на наградите – със списък с гости, пълен със звезди. Почитайки най-добрите филмови и телевизионни изпълнения за годината, галата видя най-добрите звезди като Дженифър Лорънс, Натали Портман и Лили Гладстон, които излязоха, за да връчат награди. А най-добре облечените през нощта на червения килим бяха онези, които се насочиха към холивудския блясък по свежи, нови начини – намирайки съвременни погледи на рокли и костюми, които изглеждаха модерни и неочаквани.

Някои от най-вълнуващите модни моменти от вечерта? Те идват от звезди като Марго Роби, която продължава да се придържа към стила на Барби с нейната розова рокля на Армани, украсена с пайети, и тюл. Червеното също се оказа оттенъкът на нощта: Даниел Брукс блестеше в своята визия на Moschino, напомняща за Стария Холивуд, както и Джулиан Мур, която избра структурен дизайн без презрамки от Bottega Veneta. Въпреки че тези визии бяха силни, в комбинацията имаше и по-приглушени ансамбли. Ел Фанинг избра ретро модел на Pierre Balmain, а сатенената бална рокля без презрамки в бяло и кремаво беше допълнена с голяма панделка отпред. Също тихо елегантен беше бляскавият Loewe на Грета Лий, който включваше драпиран отворен гръб.
Що се отнася до някои от най-стилните мъже на вечерта?

Костюмите изглеждаха актуални благодарение на острите силуети и изящните бижута. Килиан Мърфи от Опенхаймер например се вмъкна в класически черен костюм на Saint Laurent с бяла риза и без вратовръзка. Лени Кравиц избра гащеризон на Alexander McQueen със странични изрезки. Междувременно други водещи мъже поеха по-смели цветови рискове, като Бари Кеоган, който привлече вниманието в персонализиран червен костюм на Louis Vuitton, който допълни с фини огърлици и брошки, както и Колман Доминго, чиито сложни брошки заслужаваха собствена награда.

Вижте в галерията кои бяха най-добре облечените звезди на наградите “Златен Глобус”: