„Инстаграм“ е социална мрежа, пълна с прекрасни и вдъхновяващи снимки на места, които искаме да посетим, и на хора, които ни се иска да бъдем. Под лъскавата опаковка обаче се крие сурова реалност, а много от тези „перфектни“ снимки промотират нереалистични идеали и очаквания.

Чрез своя профил популярната блогърка Чеси Кинг се опитва да разкрие целия фалш, който съществува в „Инстаграм“. В нейните постове ще видите истинската и „перфектната“ страна на всяка история и снимка.

Тя разкрива някои от триковете на инстаграм моделите, чрез които краката им изглеждат по-дълги, дупето по-оформено, а талията по-тънка.

„Това съм аз. Това е моето тяло. Ъгълът не ме показва в най-ласкавата ми светлина, но това съм аз и това е моето тяло“, пише Чеси към един от своите постове. „Преди няколко години никога нямаше да публикувам тази снимка, защото тогава се интересувах само от това да изглеждам възможно най-слаба, ходех колкото можех по-често на фитнес и броях всяка калория, която приемах. Дори в най-слабия ми период тренирах най-много и се хранех най-малко – просто исках да променя тялото си, защото не се вписваше в моите представи за „идеалното“ тяло. Сега съм се фокусирала върху това да бъда щастлива и да се чувствам удобно в кожата си, днес оценявам тялото си и това, което то прави за мен. Не сме създадени, за да бъдем кукли Барби, които изглеждат невероятно добре 24 часа в денонощието, създадени сме, за да бъдем хора и да се чувстваме невероятно добре 24 часа в денонощието.“

Чеси нерядко се сблъсква с тормоз онлайн и с негативни коментари, които я съветват да отслабне. „Ако променяхме тялото си заради всеки интернет трол, ако се вслушвахме във всеки обиден коментар, щяхме да приличаме на чудовища. Независимо дали имаш 23 последователи, или 3 милиона, ти не заслужаваш цялата тази омраза, която се излива онлайн“, пише Чеси.

В галерията ни ще намерите някои от най-интересните ѝ снимки, които разкриват колко фалшиви могат да са снимките в „Инстаграм“.