Повечето от нас знаем, че не всичко в социалните мрежи е реалност, а откакто съществува Фотошоп, няма нищо по-лесно от това да пипнеш малко снимките си и да си изфабрикуваш съвсем нов живот.

32-годишната Каролин Стрич е блогърка от Великобритания, която редовно публикува снимки от пътуванията си. Очевидно фотографиите ѝ са достатъчно интересни, защото са привлекли 196 хил. последователи. Наскоро обаче Каролин признава, че е „изиграла“ хората, за да докаже, че социалните мрежи са пълни с фалш.

„Измислих си историята на моето перфектно Аз, което е с 10 години по-младо, отива до „Дисниленд“ за един ден и някак си успява да се снима съвсем само пред замъка на Спящата красавица“, пише Каролин. За целта тя обработва две снимки, слага към тях измислени истории и ги представя като истински.

На първата снимка ще я видите в леглото. Текстът към нея гласи: „Утре ще стана на 22! Ще се поглезя с пътуване до Калифорния, защото отивам в „Дисниленд“ и ще направя един куп снимки на замъка на Спящата красавица. Днес ще си легна рано, защото утре летя за „Дисниленд“ и се връщам в понеделник (направо ми трябва летящо килимче, а не самолет). Ще отида сама, но какво от това? Това си е моята собствена приказка. Човешките възможности надхвърлят дори въображението ни!“

Хората вярват на думите ѝ и десетки хиляди харесват снимката ѝ. Оказва се, че това дори не е нейното лице. Все пак на следващия ден тя качва и втора снимка, на която е сама пред замъка на Спящата красавица.

Към втората снимка тя е написала: „Пристигнах в Калифорния. Тук съм пред замъка на Спящата красавица – моят щур и щедър подарък за 22-ия ми рожден ден! Утре се прибирам у дома и всичко ще си е същото, все едно пътуването не се е случвало! Но винаги си повтарям: забавно е да правиш невъзможното. Животът е такъв, какъвто си го направиш!“

Снимката също е обработена, а Каролин изобщо не е напускала града. Тя обяснява, че „Инстаграм“ е място, което ти позволява да избягаш от реалността и да покажеш своето перфектно Аз. „Никой не иска да ме гледа по пижама, с разрошена коса, приведена над лаптопа, докато лежа на дивана. А всъщност така прекарвам повечето си дни. Хората искат да видят книгите ми, прозорците, снимките от пътуванията, както аз искам да видя най-добрите моменти от тяхното ежедневие.“

Въпреки че Каролин смята, че да показваш най-добрата страна от себе си, не е нещо лошо, все пак си има граница, която много хора прекрачват: „В този проект прекрачих границата, отидох много отвъд нея“.

Все пак Каролин вярва, че Инстаграм е нещо хубаво, а ние смятаме, че нейният проект е поредното доказателство, че всеки може да си измисли фантастичен живот в социалните мрежи и да го представи за реалност.

Вижте някои от снимките на Каролин в нашата галерия и ни кажете какво мислите.