Емили Скай е австралийски експерт по здраве и фитнес. Нейните онлайн програма за обучение, канал в Ютюб и профил в Инстаграм имат милиони последователи. Неотдавна те проследиха нейната първа бременност. Сега, майка от няколко седмици, Скай споделя съвети за възвръщане на формата и говори за йо-йо ефекта на теглото.

Преди няколко дни Емили публикува снимка, на която държи бебето си. Пише за ефекта на бременността върху тялото си и подхода си да се върне към формата на „фитнес експерт”. В поста си тя говори за очакванията, които е имала за това как ще запази формата си по време на бременността: „Бременността ми не протече така, както си мислех. Вместо да тренирам редовно, не се чувствах добре през повечето време, имах болки в гърба, които правеха трудни дори разходките у дома”.

Сега, след като е родила, Скай научи това, което повечето майки знаят – бременността отразява ли се зле на тялото ви? Изчакайте до месец след раждането. „Продължавам да нося различни дрехи, боря се с шевовете от раждането и храненето е изключително болезнено - нямах представа, че ще е толкова лошо! Гърбът все още ме боли.”

Но следващата публикация на Скай ни вдъхновява – не е необходимо да тичаме на втория ден след раждането, а да бъдем търпеливи. Знаем много истории за жени, които напускат болницата, като че ли никога не са били бременни и за такива, които носят секси бельо седмици след раждането. Това не е норма и Емили иска последователи ѝ да го знаят: „Толкова много хора ми казаха, че килограмите ми ще се върнат веднага след раждането като при повечето жени. Е, при определено не беше така! Само 5 дни след раждането на Миа аз приличам на бременна в 6-ия месец”.

За кариерата на Емили тялото е важно, но тя не позволява на напрежението да повлияе върху ценното време прекарано с бебето й:

„... да вляза във форма отново ... това не е мой приоритет точно сега - дъщеря ми е. Това може да почака ... Ще го постигна и отказвам да позволя натиск върху себе си. Чувствам се благословена и много щастлива ... Чувствам се завършена. Поглеждам дъщеря си и започвам да плача заради огромната любов, която изпитвам. Обичам тялото си толкова много.”