X

Тялото на тази майка се променя след раждането, но тя иска да каже нещо на всички жени

от в 10:05 на 30.12.2017 в Всичко за теб | Семейство


Тялото на тази майка се променя след раждането, но тя иска да каже нещо на всички жени

Тялото на тази майка се променя след раждането, но тя иска да каже нещо на всички жени

Емили Скай е австралийски експерт по здраве и фитнес. Нейните онлайн програма за обучение, канал в Ютюб и профил в Инстаграм имат милиони последователи. Неотдавна те проследиха нейната първа бременност. Сега, майка от няколко седмици, Скай споделя съвети за възвръщане на формата и говори за йо-йо ефекта на теглото.

Преди няколко дни Емили публикува снимка, на която държи бебето си. Пише за ефекта на бременността върху тялото си и подхода си да се върне към формата на „фитнес експерт”. В поста си тя говори за очакванията, които е имала за това как ще запази формата си по време на бременността: „Бременността ми не протече така, както си мислех. Вместо да тренирам редовно, не се чувствах добре през повечето време, имах болки в гърба, които правеха трудни дори разходките у дома”.

Сега, след като е родила, Скай научи това, което повечето майки знаят – бременността отразява ли се зле на тялото ви? Изчакайте до месец след раждането. „Продължавам да нося различни дрехи, боря се с шевовете от раждането и храненето е изключително болезнено - нямах представа, че ще е толкова лошо! Гърбът все още ме боли.”

Но следващата публикация на Скай ни вдъхновява – не е необходимо да тичаме на втория ден след раждането, а да бъдем търпеливи. Знаем много истории за жени, които напускат болницата, като че ли никога не са били бременни и за такива, които носят секси бельо седмици след раждането. Това не е норма и Емили иска последователи ѝ да го знаят: „Толкова много хора ми казаха, че килограмите ми ще се върнат веднага след раждането като при повечето жени. Е, при определено не беше така! Само 5 дни след раждането на Миа аз приличам на бременна в 6-ия месец”.

За кариерата на Емили тялото е важно, но тя не позволява на напрежението да повлияе върху ценното време прекарано с бебето й:

„... да вляза във форма отново ... това не е мой приоритет точно сега - дъщеря ми е. Това може да почака ... Ще го постигна и отказвам да позволя натиск върху себе си. Чувствам се благословена и много щастлива ... Чувствам се завършена. Поглеждам дъщеря си и започвам да плача заради огромната любов, която изпитвам. Обичам тялото си толкова много.”Теми   бременност | Емили Скай | Инстаграм | майка | фитнес експерт

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.