Инстаграм е пълен с перфектни снимки на пътешественици, които са зарязали професиите си и са превърнали пътуванията в свое признание. Гледайки тези снимки, няма как да не си помечтаем за свободата, безгрижието и простора, които откриваме в тези фотографии. Но дали всичко е толкова прекрасно?

Една двойка, която също е зарязала работата си, за да пътува по света със своята каравана, разкрива, че снимките им изглеждат перфектно, но самото преживяване невинаги е толкова идеалистично. На снимките им не можем да видим „повредите по караваната, емоционалните сривове и ухапванията от комари“, но те също се случват.

26-годишните Сабрина и Джими Хорел живеят в своята каравана вече над една година и признават, че това е и най-хубавото, и най-ужасното нещо, което им се е случвало. „Определено не е много комфортно, но пък имаш свободата да отидеш където си поискаш", казва Сабрина. "Но има и много проблеми. Случвало ни се е полицаи да тропат по стъклото посред нощ, за да ни кажат, че не можем да спим в колата си, имаше страшни горещини, докато нямаме климатик, страшни студове, когато нямаме парно, комарите и буболечките, механичните проблеми, емоционалните проблеми, вероятността да ни оберат, караниците и споровете за всяко нещо, което можете да се сетите.“

Въпреки всички тези неволи, Сабрина казва, че доброто определено надвишава лошите моменти.

Двойката се запознава в бар в Калифорния. Сабрина предприела първата крачка и отишла да каже на Джими, който е родом от Франция, че го намира за много „сладък“. Джими, който тогава обикалял САЩ, върнал комплимента и останалото е история.

Преди да си купят караваната, двойката попътувала малко, след това двамата започнали да работят на пълен работен ден и се оженили, но много скоро решили да зарежат работата и да се отдадат на общата си страст – пътешествията.

„След като се запознахме, се сближихме, защото и двамата обичаме приключенията и пътешествията. Мечтаехме си за възможността да живеем в каравана, защото така можехме да разгледаме едно място много по-обстойно.“

Двамата се издържат благодарение на снимките си и на проекти, които вършат дистанционно.

Чувствам се жива. Преди ми се случваше да заспя в автобуса към работа, после на бюрото ми, дори на работните оперативки, а накрая и на път за вкъщи. Въпреки всичко се събуждах уморена и отегчена. Трудно е да живееш в каравана, трудно е да прекарваш всяка секунда със съпруга си и в същото време да градите бизнес, но поне се чувствам жива. Прекарвам дните си, вършейки нещо, което обичам и в което вярвам. И това ми се отплаща.“

Сабрина има съвет и за онези, които искат да последвам техния пример: „Недейте да живеете по определен начин само защото обществото ви го налага или защото някой така ви казва. Пътешествието на всеки от нас е уникално и ако имате мечта – следвайте я, независимо колко нетрадиционна е. Днес има безкрайно много възможности, за да си изкарвате прехраната чрез интернет. Ние двамата не сме от богати семейства, не сме родени в големи градове, ние сме просто мечтатели, които изоставиха всичко зад себе си, надявайки се да открият нов живот заедно и засега – планът работи.

Вижте някои от техните пътешествия в нашата галерия и помечтайте.