Напоследък става все по-модерно след раждането да си върнеш веднага предишното тегло и да покажеш дори коремче с плочки. Въпреки че това са единични случаи, все повече майки чувстват, че това се очаква от тях и са потиснати, защото не успяват веднага да си върнат предишната форма.

Австралийската блогърка Оливия Уайт иска да премахне малко от цялото това напрежение, което тегне върху майките. Тя иска да призове майките да обичат телата си и да приемат реалността без огорчение.

Наскоро тя публикува горната снимка в профила си в Инстаграм със следния текст:

Подпухнало лице, налeти с мляко гърди, по-широки бедра и коремче, покрито със стрии! Това е моята реалност след раждането, както виждате не съм си върнала магически предишната форма!

И знаете ли какво? Хич не ми дреме! Защото аз не съм същият човек, който бях преди двете деца. Затова защо ми е да си връщам предишното тяло, което вече не отразява коя съм.

Тези увиснали гърди са изхранвали децата ми, помогнали са им да станат големи и силни. Тези бедра и набръчканото коремче са били дом на децата ми за 9 месеца.

Може би моята „трансформация” не е от онези, които обичате да гледате и на които се възхищавате. Да, и аз понякога искам мазнините да не се „тресат” чак толкова и ми се иска да имам „стегнато” тяло, но после се сещам страхотната причина тялото ми да е такова и си прощавам, а после отивам да изям един чийзбургер, защото всички ние сме си го заслужили.”

Постът ѝ е приет много добре и майката споделя пред австралийския „Дейли мейл”:

Исках да покажа, че реалността за мнозина е по-различна от тази на стегнатите майки и фитнес гурутата, които работят страшно много, за да се върнат веднага във форма. Много хора говорят за това как трябва да си върнеш предишното тяло, но ти вече не си същият човек. Тялото ти е различно и трябва да го приемеш... защо ще искаш да го скриеш?”

Оливия Уайт има две дъщери на две и пет годинки. Тя признава, че в началото също се е притеснявала от новото си тяло, но е променила начина си на мислене:

„Осъзнавам, че съм модел за подражание на моите дъщерички. Те ми се възхищават и се учат от мен, затова, ако се поставям под стрес заради начина, по който изглеждам, тази несигурност ще се предаде и на тях.”

Относно снимката, Оливия споделя, че се е притеснявала да я публикува заради негативните коментари, но се оказало, че постът ѝ е приет много по-добре от очакваното. „Преди една година сигурно нямаше да имам смелост да я публикувам, но с времето ставаш по-корава личност. Освен това го направих предимно за себе си, а не заради другите.”

Оливия съветва новите майки да се наслаждават на майчинството си, вместо да се тревожат за телата си.