Ако обръщате внимание единствено на знаменитостите, които демонстрират перфектни тела на червения килим скоро след раждането или звездите от социалните мрежи, чиито плочки по коремите са все така ярко изразени 6 дни след раждането, вероятно си мислите, че вие – наскоро родилата майка, която все още се бори с килограмите след раждането, сте извънреден случай.

Реви Джейн Шулц, личен треньор, може да изглежда като поредната майка, която успява да възстанови формата си за рекордно време след раждането, но в един свой Инстаграм пост тя разкрива другата страна на това да бъдеш майка.

6 седмици след като родила малката Лексингтън, Реви осъзнала, че поглежда към коремчето си доста често:

„Улових се, че поглеждам тъжно към отпуснатата кожа, която някога беше стегната, тонизирана и без белези от стрии. Опитах се да се взема в ръце и да си припомня за какво беше всичко това, но все пак се чувствах неловко. Продължавах да си казвам „Знаеше, че няма да се върне към обичайната си форма веднага, необходимо е време“, но все пак си беше шок и се чувствах разстроена. И това е напълно нормално.

Бях объркана, защото се чувствах неблагодарна и повърхностна. Но как би ми се отразило потискането на чувството на тъга и несигурност? Опитът да прикрием тези емоции би могло да причини големи проблеми за в бъдеще. Когато разговарях с други майки по въпроса, те признаваха, че са се чувствали сякаш са единствените, тъй като това не е нещо, за което се говори често. Да, никога не съм била по-щастлива и да, имам здраво и красиво бебче, но това не означава, че трябва да скривам тези чувства“.

Тя все още се чуди дали тялото й ще бъде същото отново. „Вероятно няма“, пише тя. Но въпреки това тя отбелязва, че по-важното за една майка е направила своите жертви и има пълното право да се чувства по този начин.