X

Към всички майки, които не успяват веднага да влязат във форма след раждането

от в 12:15 на 20.06.2016 в Всичко за теб | Историите на една дама


Към всички майки, които не успяват веднага да влязат във форма след раждането

Към всички майки, които не успяват веднага да влязат във форма след раждането

Ако обръщате внимание единствено на знаменитостите, които демонстрират перфектни тела на червения килим скоро след раждането или звездите от социалните мрежи, чиито плочки по коремите са все така ярко изразени 6 дни след раждането, вероятно си мислите, че вие – наскоро родилата майка, която все още се бори с килограмите след раждането, сте извънреден случай.

Реви Джейн Шулц, личен треньор, може да изглежда като поредната майка, която успява да възстанови формата си за рекордно време след раждането, но в един свой Инстаграм пост тя разкрива другата страна на това да бъдеш майка.

6 седмици след като родила малката Лексингтън, Реви осъзнала, че поглежда към коремчето си доста често:

„Улових се, че поглеждам тъжно към отпуснатата кожа, която някога беше стегната, тонизирана и без белези от стрии. Опитах се да се взема в ръце и да си припомня за какво беше всичко това, но все пак се чувствах неловко. Продължавах да си казвам „Знаеше, че няма да се върне към обичайната си форма веднага, необходимо е време“, но все пак си беше шок и се чувствах разстроена. И това е напълно нормално.

Бях объркана, защото се чувствах неблагодарна и повърхностна. Но как би ми се отразило потискането на чувството на тъга и несигурност? Опитът да прикрием тези емоции би могло да причини големи проблеми за в бъдеще. Когато разговарях с други майки по въпроса, те признаваха, че са се чувствали сякаш са единствените, тъй като това не е нещо, за което се говори често. Да, никога не съм била по-щастлива и да, имам здраво и красиво бебче, но това не означава, че трябва да скривам тези чувства“.

Тя все още се чуди дали тялото й ще бъде същото отново. „Вероятно няма“, пише тя. Но въпреки това тя отбелязва, че по-важното за една майка е направила своите жертви и има пълното право да се чувства по този начин.

 Теми   майка | раждане | форма

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.