Отдадената на фитнеса майка на 5 деца, която използва децата си за клекове с тегло, смята, че е живото доказателство, че дамите нямат оправдание да не постигнат мечтаната фигура след бременността.

34-годишната Симон Гейтли има 5 деца, всички на възраст под 9 години, но въпреки това успява да тренира по два пъти всеки ден. Симон започва ежедневието си с тренировка във фитнеса в 5 сутринта, последвана от разходка на кучето или поход и дори използва децата си като тежест за клекове и лицеви опори. 

Тя твърди, че впечатляващата й физика и фитнес режимът й не управляват живота й и иска да покаже на другите майки, че няма оправдание да не свалят килограмите от бременността.

Съпругът й, 45-годишният професор Пол Гейтли и децата им – Мини на 2 години, Индия на 5, Блосъм на 6, Честър на 7 и Самър на 9, тренират заедно с нея, като двамата родители възпитават децата си да вървят на дълго разстояние от ранна възраст.

Симон разказва: „По време на първата ми бременност със Самър ядях прекалено много и сантиметрите започнаха да се трупат. Бях поне с 20 килограма по-тежка, когато родих. Но скоро след раждането се върнах обратно към размер 6, защото трябваше да се омъжа за Пол след 10 месеца”.

„Оттогава насам съм родила още 4 деца, които сега са на под 9 години и въпреки че коремът ми се е разтягал и свивал неколкократно, аз все пак имам плочки на корема и тялото на мечтите си. Искам да покажа на другите жени, че не трябва да живеят във фитнеса или да му позволяват да управлява живота им, за да имат плосък корем и добър тонус. Картата ми за фитнес не е никак скъпа, а тренировките определено ми помагат да се справям с децата”, отбелязва отдадената майка.

Тя отбелязва, че дори използва децата като тежести, когато тренира – нещо, което хлапетата намират за много забавно. „Слагам ги на гърба си, докато правя клекове или лицеви опори”.

Диетата на Симон
Закуска: Омлет от гранола или белтък
Обяд: Пълнозърнеста салата със сьомга
Вечеря: Риба и зеленчуци или накълцано пуешко с печени зеленчуци
Похапвания между храненията: Два банана

След като родила първото си дете преди 9 години, Симон трансформирала диетата си с помощта на своя съпруг Пол, който е специалист в превенцията на затлъстяването.

„Сега, когато съм наистина отдадена на фитнеса и здравословното хранене, съм пълна с енергия и дори с 5 деца, успявам да имам време за себе си. Невероятно е”, обяснява Симон.

Тя добавя: „Храня се със свежа храна и се опитвам да избягвам всичко обработено като паста и хляб и това не просто ме кара да изглеждам по-добре, но и да се чувствам по-добре. Много приятели ме питат как се справям с децата, след като ходя на фитнес. А аз мисля, че без да ходя на фитнес не бих се справяла”.

Симон има намерение да отвори собствено местенце, на което дамите – независимо дали са майки или не, да могат да споделят преживяванията си и взаимно да си помагат да постигат положителни промени.

„Цялото ми семейство има полза от това, че съм във форма и живея здравословно”, заключва Симон. „Никога не съм се чувствала по-добре”.