Майка на три деца замени двустайния си апартамент с имение и води луксозен начин на живот, след като измисли диета, с която успя да свали натрупаните от бременността килограми. Тери-Ан Нънс използвала елементите на различни диети, които са работили за нея и свалила 45 килограма - а след като споделила снимките си в Интернет, хората я молели да разкрие тайната си. Тя създала уебсайт, който вече има над 53 членове и й носи по повече от 500 000 паунда годишно - което означава, че Тери-Ан може да си позволи да носи дизайнерски дрехи и да ходи на екзотични ваканции.

Тя разказва: "Това е като сбъдната мечта. Наистина е страхотно да мога да глезя децата без притеснения и да отлетя на места, на които никога не съм стъпвала. Най-невероятното е, че всичко това се случи само защото исках да отслабна". Успехът на Тери Ан е особено забележителен, след като се вземе предвид факта, че тя няма никаква квалификация или опит в науката за храненето. Тери Ан първо е натрупала килограмите след раждането на близнаците Анджело и Келис през октомври 2005 година. Келис умира скоро след раждането и майката се обръща към храната, за да преживее трагедията. 11 месеца по-късно се ражда и малката Алия.

Тери-Ан се е разделила със съпруга си през 2009 година и през следващите две години постоянно качва и сваля килограми. Тя опитала поредица от диети, но никоя от тях нямала дългосрочен ефект и така тя достигнала до незавидните 98 килограма. Когато се запознала с втория си съпруг Майкъл през 2011, Тери-Ан решила да вземе нещата в свои ръце - и създала своя собствена тристепенна диета. "Проучих много от диетите и фитнес режимите, които вече съществуваха", обяснява тя.

"В продължение на пет месеца събирах вдъхновение и идеи от различни планове и диети и реших да ги събера заедно, като си поиграя с различните допустими и непозволени храни. Чрез опитите и проучванията си, успях да сваля 20 килограма за 5 месеца. Не можех да повярвам - за първи път диета проработи и ми даде тялото, което исках. И най-хубавото беше, че я бях проектирала за себе си". Тери-Ан споделя снимки на новата си визия във Фейсбук - и е затрупана от съобщения на хора, които искат да знаят как го е направила. Тя създава уебсайт наречен "123 диетата на Тери-Ан" и по времето, в което родила дъщеря си Аамая през януари 2013, тя вече печелела по 40 000 паунда годишно.

Как работи диетата на Тери-Ан?

Тери измислила диетата си като съчетала елементите на други режими за отслабване, които са работили за нея. Тя проучила храните с ниско съдържание на въглехидрати и ги включила в диетата си. В течение на 5 месеца, тя експериментирала с различните групи храни и изключвала всичко, което я карало да пълнее.
След като подбрала храните, които имали положителен ефект, тя разделила плана в три стъпки. Първият етап - 10-дневният тласък, е диета с много ниско съдържание на въглехидрати. Тя включва ядене само на месо, салата и млечни продукти - по време на този етап, Тери-Ан свалила 4.5 килограма.
Вторият етап е етапът Нова храна. През тази седмица се въвеждат по-мазни меса като патешко и агнешко, пълнозърнест хляб и зеленчуци, включително моркови, зеле и пащърнак. По време на този етап, отслабването се забавя до 1 килограм на седмица.
През третия етап, Ключът, се хапват храните от предишните етапи в различните седмици, докато не се достигне мечтаното тегло. Сайтът предлага рецепти, подходящи за всеки етап от плана, както и шейкове, заместващи храненията.


"За моя радост, други хора също започнаха да отслабват с моя метод. След като 100 души отслабнаха успешно, реших да напиша плана черно на бяло и да кажа на света за него", разказва Тери-Ан. "Оттогава продадох над 50 000 книги на хора по целия свият и хиляди спазват диетата, отслабват и задържат теглото си". Сайтът вече има повече от 53 000 членове и печели по над 500 000 паунда годишно.

Тери-Ан вече тежи 55 килограма и е преминала от размер 22 на размер 8. Въпреки това експертът по хранене Даниъл Херман има опасения за диетата на Тери-Ан. "Браво на нея, щом прави много пари от това. Чудесно е, но ме притеснява фактът, че тя не е експерт по храненето. Тревожно е, че дава съвети, базирани единствено на личния й опит. Можете да видите откъде се е вдъхновила - от режима на Аткинс, от Уейт Уочърс, както и съветите на лекарите при хранителни алергии - да изключвате и включвате различни храни".

Една от тревогите на Даниъл е, че хората няма да могат да се придържат към диетата. "Тестването на даден продукт или режим се състои най-вече в проверка на това дали е подходящ за даден човек в дългосрочен план. Ако гладувате 10 дни, както вероятно предполага първият етап, ще отслабнете. Но да свалите 5 килограма за 10 дни, не е здравословно". Той добавя, че не е добра идея да се демонизира каквато и да било храна - независимо дали съдържа захар или въглехидрати.

"Може и да губите калории, когато премахнете една храна, но също така губите и 10-15 ценни хранителни вещества. Много дами страдат от недостиг на желязо и може и да консумират по-малко калории, като пропускат пържолите, но губят желязо, калций и витамин D. Ако наистина искате да намалите теглото си, посетете лекар или специалист и спазвайте режим, препоръчан от хранителен експерт".

Независимо от това диетата на Тери-Ан се радва на голям успех и й е позволила да замени двустайното си жилище за имение, както и да притежава лъскави автомобили и дизайнерски дрехи и да посещава екзотични дестинации. През ноември 2014 тя и 27-годишният Майкъл са закупили своят мечтан дом - в него има кино, фитнес зала и зала за игри. Двамата се ожениха миналата година, а церемонията струваше 30 000 паунда. Тери-Ан споделя: "Никога не сме си мечтали за такъв начин на живот. Но това, което наистина ме радва е онова, което диетата ми направи за толкова много хора".