Майка на три деца разкри невероятната си трансформация - тя е успяла да свали 45 килограма, а мотивацията получила след като видяла своя снимка във Фейсбук. Сара Рейнолдс е на 31 години и е достигнала до 102 килограма след раждането на третото си дете през 2001 година.

Привикнала с излишното тегло, самопровъзгласилата се за "пристрастена към храната" майка пренебрегнала външния си вид и продължила да похапва сладкиши и храни, богати на въглехидрати. Тя е осъзнала, че наднорменото й тегло й пречи, едва след като се върнала в родния си град, от който живее далеч. И когато била отбелязана в срамна Фейсбук снимка, която бързо премахнала, тя решила, че вече й е дошло до гуша.

Обидната снимка показвала младата майка, която седи на парти, облечена в синя рокля и била заснета от неподходящ ъгъл - това й подействало като пробуждане. Решена да влезе във форма, Сара успяла да съчетае грижите за децата си с ежедневни тренировки, благодарение на което достигнала до мечтания размер 6.

Сега, десетилетие след първото раждане, младата дама твърди, че е по-добра майка, защото има повече енергия.

Тя разказва: „Беше ме срам, когато видях кадъра във Фейсбук. Бях много шокирана, защото образът, който имах за себе си в главата си, никак не съвпадаше с този от снимката. Беше по-лошо, отколкото си бях позволила да повярвам”.

Сара казва, че трудно устоявала на постоянното си желание да яде, което я е накарало да качи килограми. Тя продължава: "Поставих си диагноза "пристрастена към храната" - изпитвах непреодолимо желание и нужда да се храня. То обзема мислите ми от време на време и ми създава глад, който ми се струваше, че не бих могла да преживея. От време на време имах нужда да се натъпча и това ми се струваше, че е единственият ми шанс да задоволя желанието си".

За да промени из основи начина си на живот Сара започнала да тренира всеки ден в продължение на 30 минути и заменила въглехидратите с плодове и зеленчуци. След като свалила килограмите си за три години, тя увеличила силовите тренировки, за да подобри тонуса си. "Първите стъпки бяха просто да се отдам на идеята. Да тренирам, дори и да не знам как. Да следя приема си на храна и да бъда отговорна. Отговорността е всичко. Трябва да се отчитаме пред себе си. Никой друг не е отговорен за тялото ни".

Сара разкрива, че работата й като сервитьорка й е помогнала да бъде активна. "Кардиото, което правя през тези дни, е повече от достатъчно. В почивните си дни тренирам по 30 минути. Обичам плодове и зеленчуци и открих начин да ги приготвям невероятно". И допълва: "Замразените плодове, пуснати в микровълновата и посипани с мюсли или семена от чиа, имат вкус на пай! Печените зеленчуци са много по-предпочитани от мен пред картофите. Вкусовете ми се развиха със здравословното хранене. Наистина обичам храната, която ям. Не се чувствам лишена по никакъв начин".

Сара, чиито деца са на 10, 8 и 6 години, признава, че е трудно да водиш здравословен начин на живот с малки деца. "Когато започнах да спазвам диета и да тренирам, нямах друг избор, освен да включа децата в пътуването си". "Те ме гледаха как тренирам и откриваха необходимата информация на етикетите, когато ги молех. Чуваха ме да казвам думи като "започвам да живея здравословно", "правя добро за тялото си", "ставам силна" и никога не са чували думи като "отслабване", "мазнини" или "диета".

Но беше наистина трудно. Няма такова нещо като свободно време с деца. Просто трябва да решите, че това е ваш приоритет. Ще се случват непредвидени неща, ще се чувствате изморени, ще ви прекъсват, но това не трябва да ви спира".Сара обяснява: "Справих се с този проблем с голям успех и децата ми обичаха, че бяха част от решението - понякога е по-лесно да имаш деца. Ходехме на дълги походи, които бяха както тренировка, така и начин да прекараме времето си заедно по забавен начин".

Сара иска да вдъхнови и други родители да влязат във форма, твърдейки, че това ще подобри не само техния живот, но и този на децата им. "Това, което искам да кажа на майките, които искат да заживеят здравословно, е - вие го заслужавате! А и вероятно това ще ви направи по-добър родител. Аз самата имам повече енергия от когато и да било. Толкова съм горда, че съм тяхна майка и те попиват всичко като гъби. Всичко, което правя за себе си, на свой ред се връща за тях. Те гледат и се учат. Като цяло имам най-страхотните хора около себе си и те бяха наистина невероятни и подкрепящи".