А ето и рецептата за ябълки с канела!
Съставки:
• ябълки – 4 бр (големи)
• стафиди – 20гр
• кедрови ядки и орехи – 50гр
• мед – 4 с.л. л.
• белтък – 1 брой
• пудра захар - 30гр
• щипка сол
1. Измийте ябълките, подсушете ги, изрежете сърцевината, така че да остане дъното на ябълките. С помощта на специален нож за филиране направете разрези върху ябълките, така че кората да не се спука по време на печене.
2. Смесете стафидите и ядките, след което с тях напълнете ябълките. Във всяка се добавя и по една супена лъжица мед.
3. Налейте вода в съд за печене на ниво 1 см от дъното. Наредете ябълките и ги изпечете за 30 минути на 180°C.
4. През това време разбийте белтъците с пудрата захар и щипката сол като използвате миксер на висока скорост до получаване на гладка и хомогенна смес. Напълнете с нея сладкарски пош с тънък накрайник.
5. Извадете ябълките от фурната. Като използвате сладкарския пош, изстискайте малко смес върху всяка ябълка, след което ги върнете във фурната и ги печете още 5-10 минути, докато коричката им стане златисто кафява.