На 30 ноември 2013 година, Пол Уокър загина на 40-годишна възраст. Актьорът, известен с ролята си в поредицата „Бързи и яростни“ претърпя смъртоносна автомобилна катастрофа в Санта Кларита, Калифорния. Шофьорът Роджър Родас също загина, когато лекия автомобил се блъснал в стълб и избухнал в пламъци.

Пол Уокър остави наследничка – тогава 15-годишната Медоу Рейн Уокър. Близо 5 години след смъртта на баща си, Медоу работи усърдно в негова памет.

През 2015 Медоу основа фондацията „Пол Уокър“ в памет на баща си. Тя избрала да стартира дейността точно на 12 септември 2015 – денят, в който татко ѝ щял да навърши 42 години.

„Спомняйки си за баща си, забелязах, че и аз изпитвам неговите страсти“, пише Медоу в социалните мрежи. „Неговата страст към океана, неговата страст да спасява животните, неговата страст да помага на хората и неговата страст към спонтанните добрини. Исках да стартирам тази фондация, за да споделя парченце от него със света“, продължава тя.

Организацията се стреми да служи като вечна светлина за уникалния дух на Пол, неговите амбициозни цели и спонтанната му добрина. Медоу работи усърдно, за да постигне мисията на организацията „Прави добро“.

Миналият септември, Медоу стартира предизвикателството „Направи добро“, окуражавайки други да споделят видео или снимка на спонтанен акт на милосърдие и да номинира четирима човека, които да направят същото.

Тя изпълнила своето предизвикателство като дарила храна на местен приют за бездомни.

Покрай благотворителната си дейност, Медоу бе въвлечена в юридически спор през последните години. През 2015 година тя стартира съдебен процес срещу производителя на автомобила, в който загинал баща ѝ. Адвокатите ѝ твърдяха, че Уокър всъщност е оцелял след катастрофата, но коланът дръпнал торса му с огромна сила, чупейки костите и таза му и пречейки му да избяга. Освен това те смятали, че конкретният модел имал дълга история на нестабилност и проблеми с контрола.

„Основната идея е, че този модел автомобили са доста опасни“, споделя един от адвокатите на име Джеф Милам. „Няма място на улицата.“

Два месеца след като били подадени документите за делото, от фирмата отговорили, че Пол Уокър и Роджър Родас съзнателно и доброволно са приели целия риск и опасност, които идват с използването на този модел спортен автомобил.

През 2017 година Медоу и компанията производител се споразумели при конфиденциални условия.

Чрез работата си 19-годишната Медоу демонстрира непоколебимата си отдаденост към баща си и неговото наследство. Пол се тревожел, че факта, че дъщеря му расте под светлините на прожекторите, може да отслаби връзката им. Преди смъртта си той многократно е говорил за отношенията си с дъщеря си и това как работата му като актьор понякога застава помежду им, но той планира да се пребори с това.

„Мисля, че понякога може да бъде натоварващо за нея заради това кой е татко ѝ и с какво се занимава“, разказва Пол пред известно списание през 2003 година, когато дъщеря му била съвсем малка. „Надявам се, че това няма да ѝ повлияе зле, но има известен риск да се случи. Смятам, че мога да го предотвратя като направя външния свят и природата ключова част от нейния живот.“

Коди Уокър, братът на Пол, разказва в документалния филм „Аз съм Пол Уокър“: „Той я обичаше. Беше много горд с нея. Но му беше много гузно, че не може да бъде традиционен татко, който да е до нея във всеки един момент“.

Дори и след смъртта си, Пол остава близко до Медоу чрез работата ѝ за благотворителната организация на негово име, която опазва духът му жив.