Според китайския календар на 1 февруари настъпи Новата 2022 година – годината на Черния воден тигър, която обещава ново начало в много области, включително и в любовните взаимоотношения.

Но представителите на коя зодия ще имат най-много късмет в любовта през 2022 г.?

Основателката на най-голямото азиатско-американско приложение за запознанства EME Hive, Марико Токиока, която е завършила Оксфордския университет, говори за това какво ще донесе годината на Тигъра на тези, които търсят любов, и представителите на кои зодии трябва да работят върху своите взаимоотношения.

"2022 е годината на Тигъра, но когато става въпрос за романтика, котката с черни райета може да е „беззъба“, отбелязва Марико. "Възможности да срещнат голямата любов ще имат родените в годината на Вола, Коня и Свинята; докато родените в годината на Тигъра, Петела, Овцата, Кучето и Маймуната ще имат трудности в любовните взаимоотношения. Но това, с което трябва да се съобразят представителите на всички зодии, е да не бързат да вземат окончателни решения, да не се поддават на бързо променящите се емоции. Според китайския зодиак, изглежда, че втората половина на годината за всички нас ще бъде по-добра от първата по отношение на любовта, хармонията и сърдечната обвързаност."

"Според китайския зодиак родените в годините на Вола, Коня и Свинята ще имат голям шанс да намерят своята половинка през 2022 г., но не преди пролетта", продължава експертът Марико. Според нейното изследване, родените в годината на Змията, Заека и Овцата също ще имат късмет в намирането на половинка. Но за родените в годината на Тигъра, Плъха, Кучето, Петела, Маймуната и Коня през 2022 година ще бъде по-трудно да намерят своята сродна душа. Или по-конкретно, в зависимост от годината: родените през 1959, 1962, 1974, 1986, 1998 и 2010 година ще изпитат това, което се нарича "дао хуа йена". Това е факторът късмет – според хороскопа, 2022 не е вашата година за любов!"

Експертът Марико коментира и какво може да очакват онези от нас, които вече са във връзка. Годината на Водния тигър не е еднозначна – както ще има много благоприятни обстоятелства за обвързаните двойки, така и рискови фактори ще застрашават тяхното щастие. Важно е да не забравят колко важна за тях е връзката, която имат, да проявят постоянство, доверие, разбиране и винаги заедно с любимия човек да преодоляват изпитанията – да не търсят едностранни решения, защото това може само да утежни ситуацията.

В изследването си Марико се спира по-подробно на онова, което очаква родените в годината на Змията, Кучето и Маймуната:

Родените в годината на Змията (1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

"Мистериозни, интелигентни и прагматични, Змиите могат да очакват с нетърпение потенциални ухажори. Те трябва да се оглеждат сред представителите на зодия Бик или зодия Петел, за да открият най-добрия потенциал за партньорство. Змиите, които имат любовна връзка, могат да бъдат стресирани по време на работа и определено трябва да си почиват с партньора и семейството си."

Родените в годината на Кучето (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

"Въпреки че може да срещнете човек, когото харесвате, огромните отговорности, които имате на работното място и в живота като цяло, ще затруднят създаването на връзка. Така че, ако наистина харесвате човека насреща, отделете му повече от своето време и се опитайте да се насладите на чувствата, които изпитвате."

Родените в годината на Маймуната (1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

"Живи, умни и забавни, обвързаните Маймуни могат да се изправят пред някои препятствия и от тях самите зависи дали ще успеят да съхранят любовта и семейната топлина. В същото време представителите на зодията, които все още са необвързани, могат да намерят потенциални партньори сред приятелите на своите приятели".