Тенденцията за контуриране, а с това и изсечените черти на лицето и високите, изпъкнали скули, постепенно губят актуалност. Каквото и да се каже, в живота момичетата с тип „бебешко лице“ - тоест със сладки детски лица - са много по-щастливи.

Те имат големи изразителни очи, плътни устни (и не говорим за такива с филъри), хубав нос, малка брадичка и кръгли бузи, докоснати с нежен руж. На 30, 40 и дори 50 години собственичките на „кукленски“ лица продължават да изглеждат като тийнейджъри. Класически пример са Миранда Кер и Наталия Водянова, по чиито снимки никога няма да познаете на колко години са всъщност. Ще ви представим коментар на пластичен хирург защо момичетата с така наречените „бебешки лица“ печелят в битката за дълготрайна младост.

„Факт е, че детските, закръглени лица имат доста ясно изразени бучки биша (които мнозина сега се опитват да премахнат) и дебел слой подкожна мазнина. На младо лице обемът се разпределя равномерно, което създава привлекателен външен вид. Следователно, колкото по-дълго човек поддържа добър слой мастна тъкан, толкова по-дълго лицето ще остане младо. Момиче с „ябълкови“ бузи винаги ще изглежда по-млада. Същото важи и за устните - ако имате естествено тънки устни, най-вероятно ще изглеждате по-стари, отколкото сте в действителност“, обяснява експертът.

Според пластичния хирург запазването на мастната тъкан и достатъчното количество хиалуронова киселина е ключът към младостта. „Ако се измъчвате с диети или фитнес, кислородът „топи“ подкожния слой мазнини и лицето ви остарява много по-бързо. Ето защо биоревитализацията е толкова полезна. Ако тъканта е суха, тогава по лицето се образуват гънки и бръчки. А хиалуроновата киселина от своя страна, когато се внесе в тялото, действа като естествен овлажнител и привлича вода“, допълва лекарят.

Момичетата с бебешко лице и нос са късметлийки. Специалисти от Американското дружество на естетичните пластични хирурзи са провели редица изследвания, доказващи, че това действително се променя с годините. Тъй като кожата изтънява и губи еластичност, върхът на носа може да увисне и да се разшири. Въпреки това, ако самият нос е малък, тогава няма да има сериозни възрастови промени и увисване.

Вижте кои са щастливките сред звездните дами, които се радват на „бебешки лица“ и по-дълго изглеждат млади: