Сигурни сме, че всички си спомняте драматичната лента на режисьора Сам Мендес с участието на Кевин Спейси от 1999-та - “Американски прелести” (“American Beauty”). Филмът повече от заслужено бе отличен на 72-рата церемония по връчване на филмовите награди Оскар с цели 8 номинации и 5 статуетки - сред които и призът за най-добър филм!

Сигурни сме, че и помните емблематичната сцена, в която сексуалната фантазия на персонажа на Кевин Спейси рисува една доста предизвикателна картина на една американска изкусителна красавица, която все още дори не е завършила гимназия!

Именно този киномомент, който още дълго ще остане в историята на седмото изкуство, е послужил за основно вдъхновение на, базираният в Сан Франциско фотограф, Кери Фрут. Вместо да заложи на стандартния тип американски красавици за своята поредица, озаглавена “American Beautiful” (“Американски Красавици”), обаче, той избира да направи фотосесия, в която да му позират жени с различни типове фигури върху романтични цветни лехи обагрени в лилаво.

Фрут цели не само да разкрие уникалната и неповторима красота на женското тяло във всяка негова форма и неподражаема извивка, но и, чрез изкуството си, се стреми да преосмисли концепцията за “класическа красота”, която от десетилетия доминира в САЩ.

“Навлизайки във фантастичен свят на момичета-мечта, дамите, които застават пред обектива ми, се освобождават от онова безпокойство, присъщо на много жени по света, че не са достатъчно красиви и привлекателни. Така те най-сетне могат да пренасочат към нещо прекрасно и продуктивно енергията, която някога са пропиляли, за да се самоубеждават, че не са достатъчно добри, за да заслужат светлините на прожекторите и вниманието, което идва с тях.” - смята Кери Фрут и ние няма как да не се съгласим с него!

А поредицата от фотоси на фотографа - можете да разгледате в галерията ни още сега!