Каквото и да правим, понякога празничните вечери приличат на семейна комедийна драма с екшън елементи и напълно непредсказуем край.

За интровертите празнично събиране с роднините може да прилича на филм на ужасите – защото ще бъдат затворени с куп хора зад четири стени, които ще подхвърлят въпроси от рода на „какво правиш с живота си“. За тези, които запознават партньорите си със семейството, празничната вечеря може да изглежда като романтичен филм, докато някой чичо не направи неуместен коментар. Но в по-голямата си част всеки празник е диво готварско шоу със специални ефекти. Помислете само колко ястия са изгаряли и са заприличвали на въглени, колко фурни са се разваляли точно в този момент, а колко красиви десерти се превръщат в карикатура на самите себе си.

За тези, които все още се чудят защо все пак обичаме празничните вечери и обяди толкова много, ще кажем, че това понякога е единственото нещо, което успява да събере семействата ни на една маса. Може и да спорим, но ние се обичаме и това е важното. Освен това си похапваме вкусно.

В тази галерия ще видите някои драматични и забавни кулинарни неуспехи, който спокойно могат да бъдат включени в списък „какво да не правите“ за празниците!