Гримът е начин да изразиш себе си, да подчертаеш естествената си красота и да добиеш самочувствие. Но освен начин да изразим себе си, гримът е изкуство и ето доказателството за това.

Самоуката гримьорка, известно още като RJ (може да я откриете в Инстаграм под името @cakefacerj), използва лицето си като платно за създаване на поразителни оптични илюзии. С четки за грим като нейни инструменти и ярко оцветени пигменти, впечатляващото портфолио на RJ демонстрира нейните превъзходни умения и безгранична креативност.

Със страст както към грима, така и към изкуството, RJ се учи как да комбинира двете, като гледа безброй уроци в YouTube от други гримьори. Оттогава тя успява да създаде редица творчески ефекти, които със сигурност ще ви накарат да се влюбите. Още по -впечатляващото е, че RJ показва своето творчество пред света от по -малко от две години и вече си е изградила име в индустрията за красота.

В едно от своите творения, вдъхновено от един от абстрактните портрети на Пикасо, RJ трансформира лицето си в оптическа илюзия с безброй очи, носове и устни. В друга, тя създава умопомрачителната оптична илюзия, с която успява да разкрие механичен метален лабиринт в черепа си. И вместо да обмисля какъв цвят сенки за очи да използва, RJ предпочита да нарисува допълнителни очи върху лицето си, за да създаде сюрреалистичен шестоок поглед-пълен с три чифта изкуствени мигли.
В галерията сме ви подготвили няколко снимки, които показват силата на грима и проявлението му в света на изкуството.