Важно астрологично събитие през седмицата ще бъде хармоничният аспект на Юпитер и Сатурн, който ще продължи достатъчно дълго и ще окаже най-положително въздействие върху много области на живота. На първо място, подобренията и стабилизирането ще засегнат сферата на бизнеса и финансите. Ще има добри възможности за кариерно развитие, образование и нови социални проекти. Представителите на знаците Стрелец, Риби и Рак могат да получат положително влияние от страна на властимащите, разбиране и покровителство, а тези, които имат Юпитер в личния си хороскоп, могат да намерят компромис в личния си живот.

Подобряване на здравето, облекчаване на хода на хронични заболявания ще настъпи при Козирозите и Лъва. И това не изисква почти никакви усилия. На останалите представители на зодията се препоръчват медицински процедури, предимно масажи и спа процедури, които през този период ще дадат отлични резултати.

Въпреки че секстилът на Юпитер и Сатурн не е идеално време за сключване на брак, съюзите, сключени през този период, обещават да бъдат много силни, макар и доста трудни. Особено благоприятни са ремонтите, придобиванията на собственост през този период. Онези представители на зодиакалния кръг, които обичат да запълват свободното си време с градинарство, ще бъдат приятно изненадани от резултатите от своя труд. Приятелството, започнало през този период, може да донесе голяма помощ в бизнеса, но в романтичната сфера няма да е лесно: новите връзки ще донесат много трудности и проблеми, а съществуващите могат дори да станат обременителни.

Напрегнатата квадратура на Слънцето и Нептун на 19 юни ще донесе на Рибите пристъпи на съмнение в себе си, които ще се редуват със същите интензивни пристъпи на усещане за собствена безпогрешност. Творческите хора през този период може да се сблъскат с липса на вдъхновение, вътрешна хармония. При семейните двойки този транзит може да провокира конфликти, основани на съществуващите семейни роли и отговорности. Възможни са дори конфронтации и съперничество между стари партньори.

Здравето може да напомни за себе си на тези, които страдат от хронични заболявания, свързани с бъбреците, както и от диабет. На бременните жени се препоръчва да обърнат по-внимателно внимание на водно-солния баланс в организма, да контролират приема на течности. През този период си струва да се ограничи общуването, особено с непознати: Проявите на агресия могат да наранят особено болезнено, да провокират ненужни преживявания и невротични състояния.

Хармоничните секстили на Меркурий с Марс на 21 юни и с Хирон на 22 юни, ще помогнат да се преодолеят предишни творчески кризи, да се реализират много бизнес идеи в деловата сфера. Всички спорове и обсъждания на проблеми ще бъдат полезни и ще доведат до правилни решения. Подписването на споразумения, договори, развитието на нови направления са благоприятни.


За здравето периодът на секстил на Марс и Меркурий е важен с това, че хирургическите операции, планирани по това време, имат много голям шанс да станат успешни и да донесат положителен ефект. Високото ниво на енергия прави много хора много подвижни и динамични през този период, особено Овен, Лъв, Близнаци и Дева, така че рисковете от травми за тези знаци ще бъдат особено силни.

В романтичната сфера активни и целеустремени ще станат Скорпионите, които между другото към края на седмицата може да загубят вълнението си и да се насочат към по-"земни" и практични области на живота. Рак, Телец, Везни и Водолей аспектът на Меркурий и Марс ще засегне малко, но за представителите на тези знаци, които проявяват по-висока активност от обикновено, животът може да предостави приятни изненади. Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодията: