Съвместимостта с китайските зодиакални знаци е един от начините да разберете коя е потенциалната ви сродна душа. Китайският зодиак има 12 знака, които се сменят всяка година, а цикълът се основава на лунния календар. Този цикъл се подновява по време на Лунната нова година през Пролетния фестивал в края на януари или началото на февруари.

Всеки знак е свързан с един от дванадесетте земни клона, десетте небесни дървета и петте природни елемента. Елементите дърво, огън, земя, метал или вода произтичат от теорията за петте елемента. Тази теория е в основата не само на китайската астрология, но и на други източни традиции като фън шуй, холистичната медицина, акупунктурата, гадаенето и бойните изкуства. Тези елементи са в основата на чертите на всеки знак и са важни при определянето на съвместимостта на знаците в китайския хороскоп.

Съвместимост с китайски хороскоп и триъгълници на сродство

Ключът към съвместимостта на знаците на китайския хороскоп се крие в триъгълниците на сродство. Това са четири групи с по три знака, които са най-съвместими въз основа на техния темперамент и други качества:

Плъх, Дракон и Маймуна (стартиращи)
Вол, Змия и Петел (стратези)
Тигър, Кон и Куче (интелигентни)
Заек, Коза и Свиня (творци).

Един прост начин да определите кой знак е съвместим с вашия е следният: погледнете кой знак е 4 години преди вашия и този, който идва 4 години след вашия. Например родените през 1989 г. (Змия) са най-съвместими с хора, родени през 1985 г. (Вол) или 1993 г. (Петел).

Кои китайски знаци са най-малко съвместими?

Противоположните знаци или родените с разлика от шест години имат най-малко общо, когато става въпрос за темперамент, елемент и цел. Например, ако сте родени в годината на Дракона, сте най-малко съвместими с човек, роден в годината на Кучето. Драконите са със силна воля и предпочитат уединението, докато Кучетата са лоялни и популярни.

Вижте в галерията кои са най-съвместимите с вас зодии според китайския хороскоп: