Четвъртата седмица на май ще донесе не само интересни събития, но и ще въвлече много представители на зодиакалния кръг в протичащите глобални промени. Седмицата ще започне със секстила на Слънцето и Марс на 22-ри, който ще донесе повишаване на активността, жизнерадостта и самоувереността за представители на елемента Огън: Овен, Лъв и Стрелец, както и Скорпион, Козирог. Последните ще могат бързо и ефективно да решават неотложни проблеми в работата. Благоприятен ден за ангажименти, брак, както и за деловата сфера: договорите, сключени в този ден, ще бъдат бързо и успешно изпълнени. Телецът, Девата и Козирогът могат да получат интересни предложения за смяна на работата или сферата на дейност, а взетото решение може сериозно да преустрои обичайния им начин на живот за дълъг период от време.

Квадратурата на Марс и Юпитер на 23 май леко ще намали положителните тенденции в началото на седмицата, провокирайки конфликти у нас, желание да отстояваме позициите си, както и проява на високо самочувствие, което ще подтикне мнозина към глупави действия, чиито последици могат да бъдат изключително неприятни. Представителите на знаците Риби, Стрелец и Рак ще бъдат особено склонни да демонстрират суета и да настройват другите срещу себе си. Рибите рискуват да развалят отношенията си с приятели и роднини, а Стрелците и Раците - със служители и колеги в работата. На този ден рисковете от загуби, кражби и увреждане на имущество са много високи.

Напрегнатият аспект на Венера и Хирон в сряда ще създаде много проблеми на онези представители на зодиакалния кръг, които са свързани с изкуството. Усещането за безизходица, разочарование и спад на вдъхновението ще бъде усетено от хората с творчески професии. Този период ще бъде особено труден за Телеца и Везните, които ще трябва да изтърпят остро чувство на дисхармония поради ограниченост на възможностите им или липса на увереност в таланта им.

Секстилът на Венера и Уран в петък ще донесе съживяване на емоциите дори сред най-сдържаните представители на Зодиака. Този аспект ще бъде добър за бизнеса и бизнес сектора, тъй като ще изведе на преден план много интересни идеи, нови възможности и перспективи. В този ден е благоприятно да правите презентации, да говорите публично. В сферата на отношенията секстилът на Венера и Уран ще донесе внезапни запознанства, бързо започнати романи, както и склонност към флирт и приключения. Някои свободолюбиви знаци, като Водолея, може да имат склонност да пренебрегват обществения морал, желание да проявяват ексцентричност и да шокират средата. Нестабилен емоционален фон ще бъде присъщ и на Скорпиона, Козирога, Лъва и Овена. Последните имат особено голяма нужда да контролират емоциите си при общуване с мъже и близки.

И накрая, напрегнатата квадратура на Слънцето и Сатурн на 28 май препоръчва на всички, без изключение, да намалят деловата активност, да отложат посещенията на всякакви официални инстанции и срещите с влиятелни хора. Обострянето на хроничните заболявания, както и физическата умора през този период са често срещано явление, за което е препоръчително да се подготвите и да вземете превантивни мерки. Не трябва да посещавате зъболекар в този ден, да се занимавате с протезиране. Рисковете от наранявания, счупвания или падания също са много високи. Преходният аспект на Слънцето и Сатурн може да повлияе негативно на романтичната сфера на живота, която внезапно може да стане тягостна и ненужна за Близнаци, Лъв и Рак. През този труден период си струва да намалите броя на контактите и срещите, да се съсредоточите върху вниманието към вътрешния си свят, духовните практики, медитацията и четенето на сериозна литература.

Вижте в галерията какво ви очаква през тази седмица според зодиакалния ви знак: