Вторият летен месец на тази година ще започне с промяна в движението на Нептун – тази мистична планета на духовността, пророческите сънища и езотериката ще започне ретроградно движение. Това, от една страна, ще провокира повишаване на интуицията сред половината от населението на света, ще засили гласа на съвестта и проявата на милосърдие и любов. От друга страна, отрицателно последствие ще бъде потапянето в илюзии и фантазии. Ще избягваме решаването на проблеми с гадаене, медитация и безплодни размисли. За Рибите ще бъде особено трудно да останат в реалния свят, тъй като сънищата ще бъдат необичайно ярки и поглъщащи. Стрелец и Рак ще са склонни да търсят мистичен фон и знак на Вселената във всичко, докато Овен и Лъв могат да се потопят в творчески процеси. Водолеите ще проявят повишен интерес към философията, религията, а някои представители на този знак може дори да променят мирогледа си.
Последващият тригон на Меркурий с Нептун ще засили въображението, но въпреки това ще бъде трудно всеки да намери практическо приложение на способностите си. Близнаци и Дева ще могат да съчетаят логика и интуиция, което ще постигне значителен успех в професионалните им дела. Телецът и Козирогът ще имат възможност да хармонизират отношенията си с партньори в областта на романтиката. За Везни посещението на психолози ще бъде благоприятно, а Скорпионите ще могат самостоятелно да се справят с някои несъзнателни нагласи, които им пречат да живеят пълноценен живот.
Тригонът на Венера и Сатурн в сряда ще бъде благоприятен за онези, които са се отдали на сериозни партньорства, както в любовната сфера, така и в бизнеса. Скорпионите ще могат да подобрят финансовите си дела и да сключат изгодни дългосрочни договори. Телец, Везни и Риби ще решат да предприемат важни стъпки или действия заедно със своите сродни души, а Козирозите и Водолеите може да срещнат своите бъдещи партньори. Творческата реализация е много вероятна за онези Лъвове, които са свързани с изкуство и социални проекти. В деловата сфера благоприятни ще са финансовите сделки при пълна коректност и изпълнение на всички възложени задължения. Умението да спазвате обещанията си ще бъде важно качество, то не само ще подобри репутацията ви, но и ще донесе значителни приходи в дългосрочен план.
Опозицията на Меркурий и Плутон донякъде ще развали картината на седмицата. Това ще ни направи по-подозрителни, ще създаде емоционален стрес и може да причини опасности за здравето. Последното ще бъде особено актуално за тези, чиято дейност е свързана с околната среда, автомобилния транспорт и организирането на обществени събития. В сряда-четвъртък трябва да ограничите контактите, пътуванията и посещенията на всякакви събития. Обсесии или неврози могат да се появят при типичните Близнаци, Деви и Овен, а типичните Скорпиони и Лъвове ще бъдат особено склонни към подозрителност, агресия и злобна ирония. Стрелецът и Козирогът трябва особено да си затварят устата, за да не провокират агресия към себе си, което може да бъде трудно за тях. Риби и Раци могат да получат неприятни или дори трагични новини за своите приятели и по-млади роднини.
Новолунието в Рак, което ще се случи на 6-ти юли, леко ще неутрализира напрегнатия аспект на Меркурий и Плутон. Най-малкото ще изчезнат честите прояви на агресия и силното емоционално напрежение ще се изглади. За хармонизиране на енергиите около нас по време на Новолуние са подходящи амулети от естествени перли или котешко око. А за тези, които са в упадък на емоциите или се чувстват физически много уморени, са подходящи рубини, диаманти или корали, а за металите - жълто злато, което ще стопли и изпълни със слънчева енергия.
Седмицата ще завърши с хармоничен секстил на Марс и Сатурн , който успешно може да се използва за подобряване на бизнес отношенията, както и онези области, в които са необходими търпение и постоянство, последователност, разумно планиране и яснота на управлението. Всички договори и споразумения, сключени през този период, ще бъдат изпълнени в срок и ще донесат планираната печалба. Овните и Скорпионите ги очакват важни неща, които ще играят решаваща роля в изграждането на близкото бъдеще. Козирозите и Водолеите ще се насладят на монотонна работа и ще покажат висока ефективност и производителност. Телците и Девите ще успеят да изяснят ситуациите и да се договорят за дългосрочни отношения с партньорите си, а Ракът и Рибите могат да получат изключително полезен съвет или информация от по-възрастен човек.
Вижте в галерията какво още ви очаква през първата седмица на юли, според зодиакалния ви знак.