Началото на декември ще бъде белязано от навлизането на Венера в знака Скорпион, което ще се отрази благотворно както на Скорпионите, така и на някои други представители на водната стихия. Лъвовете ще имат възможност да блеснат в обществото, променяйки представата за себе си сред някои близки хора. Водолеите ще се чувстват много по-уверени в сферата на любовта и връзките, а Раците най-накрая ще осъзнаят, че щастието зависи изцяло от тях самите. Що се отнася до Скорпионите, ингресията на Венера ще им помогне да разберат, че в живота има много повече радости и приятни моменти, отколкото изглежда.
Тригонът на Венера и Сатурн на 5 декември ще помогне на Козирозите, Водолеите и Телците да оценят зряло своите бизнес перспективи. Благоприятни ще бъдат посещенията при официални власти и разрешаване на финансови и социални въпроси. Транзитът не е много благоприятен за здравето, тъй като провокира настинки и засилва симптомите на хронични заболявания на щитовидната жлеза. Това е добър период за сключване на официален брак, особено ако партньорът е по-възрастен - съюзът има всички шансове да стане щастлив. Между другото, Риби и Везни ще успеят да укрепят съществуващите отношения или да влязат в нови, ако това е от значение за тях.
Тригонът на Меркурий и Юпитер през втората половина на седмицата ще бележи началото на период на разумна практичност и реални идеи. Ще има ясен напредък в бизнеса, търговията, финансовите транзакции и социалните процеси, чието положително въздействие ще се разпростре и в областите, свързани с горното.

Близнаци, Дева и Стрелец ще решат успешно всички професионални проблеми и ще успеят да постигнат кариерно развитие и увеличаване на доходите. Риби ще подобрят романтичната сфера, ще внесат яснота в отношенията с партньорите и ще разберат перспективите за по-нататъшни взаимодействия. Раците ще могат да помогнат на някой от семейството в трудни ситуации, за което ще получат не само емоционална, но и материална благодарност. За да подобрите здравето си, препоръчително е да прекарвате възможно най-много време на открито. Това важи особено за Овен, Лъв и Везни.

С преминаването на Нептун от ретрограден в директен на 6 декември ще започне период на освобождаване от илюзиите. Ретроградният Нептун винаги формира ирационални вярвания, изкривява възприемането на реалността, провокира неясни ситуации и повишена чувствителност, което води до силно желание за алкохол и забранени вещества. В същото време творческата енергия сякаш заспива. От 6 декември обаче ситуациите ще започнат да се променят: в живота ще има повече сигурност, яснота, разбиране и осъзнатост. Риби и Стрелец ще променят някои от житейските си цели към по-практични, Раците и Скорпионите ще се отърват от илюзиите и изкушенията в романтичната сфера, а Телците и Козирозите ще могат напълно да покажат своите творчески способности. Състраданието и милосърдието ще навлязат в живота на Близнаци и Дева, които ще променят много от техните вярвания за обкръжението им.

Седмицата ще завърши с опозиция на Венера и Юпитер, което препоръчва да внимавате с харченето и инвестициите, да намалите разходите и да прекарате свободното си време със семейството или близките. Всякаква бизнес и финансова дейност в неделя е противопоказана, а пътуванията трябва да се отложат за по-благоприятни времена. Преяждането, злоупотребата с алкохол и сладкиши ще бъдат най-вредни за здравето и благополучието. Повишената чувственост може да провокира изневяра или конфликти в отношенията, основани на ревност. Застрашени могат да бъдат Телец, Везни, Риби и Стрелец. Представителите на тези съзвездия трябва да покажат специална сдържаност, тъй като ще има много изкушения и изкушения и повечето от тях впоследствие ще донесат неприятности и проблеми.