През първата си седмица, май ще ни донесе лунно затъмнение в петък вечерта, едновременно с пълнолунието. Емоционалната нестабилност, тревожността и вероятно проявата на агресия ще бъдат характерни за много представители на зодиакалния кръг през този период. Скорпионите са изложени на риск, тъй като Затъмнението и Пълнолунието се случват в този знак - символ на внезапни промени, трансформации и екстремни ситуации. На този ден на всички, без изключение, се препоръчва да намалят социалната активност, да избягват претъпкани места и масови мероприятия. Петъчната вечер е по-добре да се прекара в семеен кръг, у дома, в четене на хубава книга или гледане на добър филм.

На 7 май Венера ще навлезе в Рак, което ще активира у нас нуждата от любов, желанието да създадем семейство. Ще станем по-романтични, разбиращи, чувствителни. Много случайни срещи през този период могат да прераснат в романтични отношения. Взаимните чувства могат да се засилят при семейните двойки, а отношенията с родителите ще се подобрят. Това е благоприятно време за годежи, които се препоръчва да се организират в кръг от близки хора.

Съвпадът на Слънцето и Меркурий на 1 май е чудесно време за вземане на важни, ясни и разумни решения. Добър период за пътувания, командировки, за получаване на заеми за производство или бизнес. Способността да убеждавате, вдъхновявате ще се прояви ясно, ще се появят нови социални връзки и контакти, които по-късно ще станат много полезни. Лесно ще намерите общ език с ръководството на работното място, ще популяризирате идеите или предложенията си - и те ще бъдат приети благосклонно. Не се препоръчва през този период да давате необмислени обещания, да налагате мнението си на другите.

Напрегнатият аспект на Венера и Нептун на 4 май е време за поява на нови неврози и активиране на стари. Особено податливи на този транзит ще бъдат Рибите, които ще започнат да ревнуват без причина, да нарушават личното пространство на близките си. В професионалната сфера те могат да преживеят неприятни събития, които да им донесат осезаеми материални загуби. Тревожни сънища могат да преследват Везните и Стрелците, а Раците ще бъдат склонни към емоционална нестабилност, особено в областта на взаимоотношенията.

Вижте в галерията какво да очаквате през първата седмица на май според зодията си: