Ако вече се чувствате уморени и дезориентирани, сякаш просто не сте на себе си, има голяма вероятност за това да е виновен ретроградният Меркурий. Когато планетата на комуникацията и когнитивните функции се върти назад от нашата гледна точка тук, на Земята, тя има свойството да кара мозъка ви да работи два пъти по-усилено, за да функционира. Въпреки че всеки ще почувства класическите му симптоми, трябва да разгледате как ретроградният Меркурий ще се отрази на всеки зодиакален знак от април до май 2023 г., защото това винаги обрисува по-дълбока картина на това, което това събитие означава за вас.

На 21 април Меркурий ще се установи ретрограден на 15 градуса в Телец. Тъй като тази ретроградност започва в неподвижния земен знак, свързан с търпението, прагматизма, красотата, чувствеността и практичността, можете да очаквате това ретроградно движение да ви принуди да се върнете към основите и да преустроите своята Вселена. Време е да направите нещата малко по-стабилни и заземени, защото Телецът жадува за нещо, на което може да разчита за дълъг период от време.

Въпреки това, тъй като тази ретроградност започва на 15-ия градус, можем да очакваме тя да хвърли светлина върху някои доста разтърсващи драми и объркващи недоразумения. Не очаквайте мигновени резултати и конкретни отговори, поне докато тази ретроградност не приключи.

Вижте в галерията как ще изглежда това ретроградно пътешествие на Меркурий в зависимост от вашия слънчев знак, изгряващ знак и/или знак на Меркурий.